אופציות ניתוחיות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

31/10/2010 | 09:17 | מאת: שלה אורן

לדר מרום שלום אני סובלת מפריצת דיסק L3L4 מזה חצי שנה. עברתי שני בלוקים לפני חמישה ושלושה חודשים עם הטבה גדולה אבל שוב לפני שבוע חזרו הכאבים העזים עם צורך בתרופות כמו טגרין. שוקלת ניתוח...מה הן האופציות הניתוחיות... מהן הגישות השונות פתיחה קידמית או אחורית או גישה סקופית ואיפה מבצעים איזה ניתוח. תודה

אופציות הניתוח רבות, וקצרה היריעה מלהרחיב כאן. הפתרון בקצור רב מתחיל מצריבת דיסק(לאלו שמתאימים) ,ניתוחים פתוחים, זעיר פולשניים (מיקרודיסקטומי, אנדוסקפי). לא נהוג לפתור בעית דיסק בגישה מהבטן ( לא בארץ בכל מקרה) לאחר בדיקה קלינית והדמיתית, נידונה דרך הטיפול.

01/11/2010 | 07:37 | מאת: שלה אורן

תודה על הסקירה. האם מבצעים את כל סוגי הניתוחים כל המרכזים הרפואיים. האם רופאים מסוימים מבצעים בעדיפות סוג מסוים של ניתוח או שזה אך ורק תלוי במצב הקליני.תודה שלה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה