ניתוחים אנדוסקופיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

25/10/2010 | 15:36 | מאת: אריאלה

באלו מקרים עושים ניתוחים אנדוסקופיים לטיפול בפריצת דיסק ומתי עושים ניתוחים פתוחים רגילים? מה היתרונות/חסרונות של ניתוח אנדוסקופי במקרה של פריצת דיסק והיכן מבצעים אותם בארץ? האם ישנם סוגי ניתוחים נוספים לטיפול בבעית פריצת דיסק? תודה רבה.

ניתוחים אנדוסקופים הם חלק ממגון צורות טיפול ניתוחיות. עקרונית, ניתן לטפל בכל פתולוגיה דיסקלית מתנית בשיטה פתוחה, מיקרודיסקטומי( עם מיקרוסקופ) או בחלק מהמקרים- עם אנדוסקופ. בוודאי שיש טיפולים אחרים!- ראשית, לא כל פריצת דיסק מחייבת ניתוח!, יש גם ניתוחי צריבת דיסק (זעיר פולשני) - למי שמתאים לפי MRI מיקרודיסקטומי: רמב"ם (הח"מ) , איכילוב אנדוסקופיה: תל השומר, איכילוב, הדסה?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה