פיענוח תוצאות סיטי והם יש צורך בניתוח ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

13/09/2010 | 09:39 | מאת: אלישע

בן 65 לפני כחודש כאבי גב תחתון שעברו לרגל ימין עד כדי חוסר תחושב ברגל והרגשת נמלים על כפות הרגליים .ברצוני לדעת מה התוצאות CT אומרות ? ומה ניתון לעשות על מנת לשפר את המצב ? כיצד ניתן להקל על הכאבים .מכיוון שמורפיום לא עזר . L4-L5:בקע דיסק אחורי יותר לימין, גורם ללחץ ניכר על השק,הצרות משמעותית של התעלה הנובעת גם מהיפרטרופיה של האלמנטים אחוריים,הצרות פורמליות דו צדדית.לחץ על שורשי L5 היורדים . הדיסק נמשך כלפי מטה אחורית לחוליה L5 יותר מימין . L5-S1 : ללא בלט דיסק או לחץ על השק. זיז מהלמינה שך L5 מימין ומשמאל מתבלט כלפי מטה גורם להיצרות הנקבים אך ללא לחץ על השורשים מבנה גרמי: לורדוזיס מותני שמור. תמט חלקי של גוף חוליה D12 .ללא המטומה פרה-ורטבלית. ישנה התלבטות אחורית קלה של הגוף החוליה לחלל התעלה ייתכן לחץ קל על השק אך קיים קושי להעריך את תוכן התעלה באזור זה .

ה CT אומר שיש לך פריצת דיסק בגובה L4-5. מה ניתן לעשות ?- לבוא ולהתיעץ באופן פורמלי אודות טיפולים אפשריים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה