בקע/בלט דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

14/08/2010 | 12:41 | מאת: מזי

שלום ד"ר מרום !!! הנני בת 33 בדיוק היום יום שבת ללא היסטוריה של בעיות גב כלשהן. לפני שלושה חודשים לאחר אימון שגרתי בחדר כושר או יותר נכון ספינינג התחלתי להרגיש כאבים בגב תחתון.המצב החדש די הלחיץ אותי שכן לעולם לא סבלתי מכאבי גב. ברצוני לציין ששנתיים קודם לכן התחתלתי להרגיש כאבי ראש עזים והסתבר שיש לי בעיה בצוואר. הרופא אמר לי משהו שזה קשור לגובהי ומשהו עם שיווי משקל של הראש לא ממש הבנתי אותו. כבר שנתיים שאני סובלת וחיה עם כאבי הצוואר לאחר בדיקת סי. טי. גילו לי את הממצאים הבאים: עמוד שדרה צווארי C1-D1 בגובה C3-C4 מבנה גרמי תקין אך קיים בלט אחורי מרכזי זעיר של הדיסק עם לחץ מינורי על קדמת השק התקאלי. בגובה C4-C5 קיימת היצרות דיסקלית עם שינויים ארטרוטיים אונקו ורטבליים קלים קיימת היצרות פורמינלית ימנית בינונית. בגובה C5-C6 קיים בלט אחורי מרכזי אליפטי של הדיסק בעומק 2 מ"מ עם לחץ מתון על קדמת השק התקאלי. בבדיקה של עמוד שידרה מותני בגבהים L1-S1 בגובה L5-S1 על רקע בלט כללי מתון של הדיסק מודגם בקע דיסק אחורי מרכזי בעומק 3 מ"מ עם לחץ מתון על קדמת השק התקאלי. לאור הממצאים דלהלן הייתי מבקשת חוות דעתך על המשך טיפול. אני כאמור מחכה לבדיקת רופא מומחה גב שיחזור מחו"ל רק בסוף החודש אך בינתיים עובדת עצות. אני עם כאבים שמקרינים לי לישבן עם לחץ לפעמים לרגל ונימול קל. האם יש טיפול? האם זה יעבור מתישהו כי עד עכשיו הבנתי שזה לא ממש יעבור ושזו מחלה שצריכים לחיות איתה. האם אצטרך ניתוח? תודה על תשובתך הכנה. מזי

היות ואנחנו עוסקים ברפואה- אין "מתן עצות" מרחוק. הרופא המיוחל שיחזור מחו"ל בסוף החודש יבדוק אותך, יבדוק את ההדמיה שלך, וימליץ על טיפול.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה