ריצה לפני... ואחרי פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

19/05/2010 | 13:26 | מאת: שלה אורן

שלום רב ותודה מראש על העבודה המסורה כאן... אני לאחר פריצת דיסק אקוטית L3-L4 עם כאבים מוקרנים לרגל שמטופלים עדיין בנרקוטיקה (מינון בירידה) וברקע כאבי גב כרוניים וקיימים בCT גם שינויים ניווניים L4-L5-S1 מכל הסוגים (זיזים קטנים, היפרטרופיה פצטרית קלה,הצרות הנקב הבינחולייתי ובלט אנולרי היקפי קל...). אני בת 48, התחלתי לרוץ לפני ב9 חודשים עם הרגשה נפלאה כללית וגם הגב הרגיש עם זה די טוב אלא בריצות יותר ארוכות מ7-8 ק"מ. 2 שאלות: האם לריצה יש תפקיד בפאתולוגיה הכרונית והאקוטית? האם כדאי ואיך אני חוזרת לרוץ? אני רופאה במקצוע ואשמח לקבל גם המלצה לספרות בנידון וכ"כ הפנייה לגורם מומחה בתחום של גב וספורט.

ריצה, תורמת מאוד לעליה של לחץ אקסיאלי על השלד, והדיסקים בפרט- לא עושה טוב לפריצות דיסק מתני.(לימודי שנה ב' בכל פקולטה..) אם את רופאה במקצוע, את בודאי מכירה קולגות בכל התחומים....

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה