התייעצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

14/08/2008 | 08:47 | מאת: mish

שלום רב! אני סובלת מכאבי ראש חזקים, סחרחורות, בחילות ולעתים הקאות, "חושך בעניינים". עשיתי בדיקת CT עמוד השדרה צווארי בבדיקה נצפו בלטים בחוליות C2-C3, C3-C4, C4-C5, C5-C6, והיעצרות משמעותית בתעלת חוט השדרה. כעת עשיתי גם MRI והתוצאות הן: C2-C3-בגדר נורמה C3-C4-בלט דיסק מרכזי עם לחץ על שק הדורלי. C4-C5-בלט דיסק מרכזי ויותר מימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין. C5-C6-בלט דיסק מרכזי ויותר מימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין. אודה על הפיענוח והסבר התוצאה. מה בעצם בודקת בדיקת MRI? האם היא יותר מהימנה מ CT? הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד, למה? מה משמעות הממצא של הלחץ על מוצא שרוול השורש מימין? בבדיקה הזו לא מדברים על ההיעצרות התעלה כפי שהיה בCT? האם קיים איזה שהוא טיפול על מנת להפחית את הלחץ של הבלטים? אציין, שכבר עשיתי זריקות דיפרוספן שכלל לא עזרו. בכבוד רב ובתודה

MRI היא בדיקת הבחירה לרקמות רכות בעמוד שדרה, CT מדגים טוב יותר רקמות עצם. אין צורך בחומר ניגוד . אם אין כאב לאורך יד ימין- אין לממצא כל משמעות. לגבי טיפול- אנני יכול ליעץ ללא בדיקתך, ובדיקת MRI

17/09/2008 | 08:21 | מאת: אנג'ל

בעקבעות תאונת עבודה השתתקה לי יד ימין לכל אורכה עם כאבים ברמה 8-10 בעקבות כך אני מוגבלת מבצוע פעולות ולו האלמנטריות ביותר. במשך היום אני מקבלת 8 פרקוסט+3 מסוליט מטופלת במרפאת כאב מזה כשלוש שנים כולל זירוקת אפדורליות תחת שיקוף ללא כל הטבה, מאחר ויד ימין היא היד הדומיננטית שלי איני מצליחה לתפקד אתה ולחזור למעגל החיים הרגילים. בבדיקת MRI שבצעתי הודגם בלט דיסק מרכזי ויותר מימין בגובה C3-C-4 עם לחץ על השק הדורלי והצרות התעלה. בלט דיסק נוסף גם הוא מרכזי ויותר מימין בגובה C-4C-5 בלט דיסק מרכזי בגובה C-5C-6 בגובה C-6C-7 בלט דיסק לטרלי מימין עם לחץ על

17/09/2008 | 08:21 | מאת: אנג'ל

בעקבעות תאונת עבודה השתתקה לי יד ימין לכל אורכה עם כאבים ברמה 8-10 בעקבות כך אני מוגבלת מבצוע פעולות ולו האלמנטריות ביותר. במשך היום אני מקבלת 8 פרקוסט+3 מסוליט מטופלת במרפאת כאב מזה כשלוש שנים כולל זירוקת אפדורליות תחת שיקוף ללא כל הטבה, מאחר ויד ימין היא היד הדומיננטית שלי איני מצליחה לתפקד אתה ולחזור למעגל החיים הרגילים. בבדיקת MRI שבצעתי הודגם בלט דיסק מרכזי ויותר מימין בגובה C3-C-4 עם לחץ על השק הדורלי והצרות התעלה. בלט דיסק נוסף גם הוא מרכזי ויותר מימין בגובה C-4C-5 בלט דיסק מרכזי בגובה C-5C-6 בגובה C-6C-7 בלט דיסק לטרלי מימין עם לחץ על השק ועל מוצא שרוול השורש מימין. יתר המרווחים תקינים.מה היא האופציה שעומדת בפני לפי ממצאי ה-MRI כי איני מסוגלת לחיות במצב כזה!!

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה