פריצת דיסק בעמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

10/08/2008 | 13:02 | מאת: ת'

שלום רב! מזה ארבעה חודשים בן הזוג שלי,(הוא בן 28) סובל מכאבים עזים בצוואר ומזרמים ביד שמאל. הוא עבר בדיקת סי.טי ונמסר לו כי יש פריצה בחוליות c6-c7 .בביקור האחרון הוא נבדק ע"י מנהל מחלקת עמוד שדרה ונמסר לו כי האופציה היחידה היא ניתוח.יש לי מספר שאלות: 1. האם יהיה ניתן לדעת מהו הפיתרון רק לאחר MRI? 2.האם ניתן בינתיים להקל את הכאב באמצעות טיפול אלטרנטיבי? 3. האם ניתוח היא האופציה היחידה לטיפול בבעיה?

1) בדיקת MRI במקרה כזה עוזרת למנתח לתכנן ניתוח 2) אנני מרפא אלטרנטיבי , לכן לא אוכל לענות 3) לא יכול לענות מבלי לבדוק אותו ולראות את ה CT, כל מקרה לגופו.

03/10/2008 | 10:52 | מאת: חגית

בת 42 עם פריצת דיסק צווארי - כל גופי רגלי ידי גבי לפעמים בטן וחזה זרמים חזקים עיקצוצים חזקים ללא הרף. בכף יד שמאל מגיעה למצב של "מכת חשמל" ממש כמו התחשמלות .נעשה צילום חזה- תקין ,אוטרסאונד- דלקת קלה,רנטגן- רואים זיזים בין החוליות הצוואריות . חיי כבר לא חיים כל הזמן גופי מעוקצץ כמו דקירות במחט.לפעמים מרגישה גם עיקצוצים מעל העינים ובלחי אנא עיזרו לי דחוף.נ.ב שותה ארקוסיסיה 120 מ"ג כשבוע ועכשיו 90 מ"ג לעשרה ימים .שיפור קל אבל העקצוצים ממשיכים ללא הפסקה. נאמר לי ע"י הרופא להפסיק כל פעילות גופנית(הייתי מתאמנת כ-4 פעמים בשבוע). תודה חגית

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה