גב תחתון. סקרו איליאק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/07/2013 | 16:54 | מאת: דנה

בת 64. סבל של שנים מכאבי גב תחתון. כאבים עזים במיוחד בסקרו איליאק ימין,+הקרנה לירך ועד הקרסול. מאמץ פיזי (אפילו לא רציני)מגביר הכאב עד אי יכולת ללכת. טיפולים: פזיותרפיה, התעמלות יציבה,גלי רדיו,הזרקה "בלוק", תרופות (ליריקה, סימבלטה, בוטרנס-מדבקות) ועוד דברים משלימים, אך ללא הועיל.ממצאים ב MRI:עקמת קשה קמורה לימין עם לטרוליסטיזס L3 על L4, ו-L4 על L5. שינויים ניוונים קשים. ארטופטיה פצטלית היפרטרופית. שינויים דיסקוגנים קשים, בליווי אות חריג בלוחיות במרווחים L2-L3, L4-L3, L4-L5, המתאים לבצקת מקומית של מח העצם. גבי גופי חוליות-שמורים. עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות.הקונוס המודולרי ממוקם בגובה L1-D12.פיזור שורשי הקאודה בגדר הנורמה. L1-L2: תעלה ברוחב תקין ללא סימני לחץ על השק. היצרות פורמינלית מתונה דו"צ. L2-L3:היצרות ספינלית בינונית עד קשה. היצרות פורמינליתמשמאל עם סימני אימפג'מנט על השורש היוצא. L3-L4:לטרוליסטזיס של L3, היצרות ספינלית בינונית, היצרות פורמינלית קשה משמאל עם סמני אימפג'מנט של השורש היוצא. L4-L5: היצרות ספילית מתונה עד קשה, היצרות של רצוס לטרלי מימין. היצרות פורמינלית קשה, עם סימני אימפג'מנט מימין.L5-S1:תעלה מרכזית ברוחב תקין. היצרות פורמנילית קשה מימין עם חשד לאימפג'מנט של השורש היוצא. ואני שואלת: האם אפשרי שמקור הכאב העיקרי הוא בעיה בסקרו איליאק ולא בחוליות התחתונות? והאם המוצא הוא הניתוח המוצע לי:טיפול במקומות הבעייתים +קיבוע 5 חוליות?

דנה שלום, פורום אינטרנט הוא לא המקום המתאים ליעוץ מסוג שאת מבקשת.

30/07/2013 | 20:01 | מאת: דנה

תודה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה