בלט דיסק ולחץ על חוט השדה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

03/07/2013 | 14:29 | מאת: לאון

שלום רב, אמא שלי סובלת כבר כמה שנים מכאבים ונפיחות באזור רום הבטו/חה תחתון. במהלך בירור גסטרואנטרולוגי, נמצאו בלטי דיסק בגבהים T9-T10 וT11-T12 והיא הופנתה לביצוע MRI. בMRI נמצא שהם לוחצים על תעלת חוט השדרה. פנינו לפרופ פלומן באוסתא שעשה MRI חדש (הקודם היה לפני שנתיים עקב התמהמהות הטיפול בנושאים הרפואיים האחרים). לא היה שינוי בפענוח של הMRI, אבל הוא הסביר שבבדיקה פיסיקלית רואים סימנים מחשידים ללחץ על חוט השדרה ולכן מטעם גודל הבלט והבדיק הפיסיקלית ההמליץ לשקול ניתוח להסרת הלחץ. יש לציין שלעת עתה מלבד התקפי הכאב המדוברים היא לא סובלת מכאבים כרוניים או בעיות בתפקוד היומ יומי. אשמח לדעת יותר אודות סכנות אפשריות בניתוח כזה, זמן התאוששות, באילו מקרים הוא נחוץ... בתודה מראש, לאון

לאון שלום, לא בדקתי את אמך ואת ההדמיה שלה, אבל: לא עושים ניתוח על סמך הדמיה ! כוונתי, כאבי רום בטן אינם קשורים בממצאי ה MRI שציינת. אם יש לחץ בגבהים הללו זה בא לביטוי בקשיי הליכה, חולשת רגליים וכד' אם אין סמנים כאלו- חד משמעית לא מנתחים..... בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה