פענוח MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

27/03/2013 | 15:50 | מאת: לולו

ד"ר שלום רב, בת 50, סובלת מכאבי גב תחתון עזים עם שינויים תחושתיים ברגל שמאל. להלן ממצאי MRI: א. בחתכים הסגיטלים: 1. יישור הלורדוזיס של עמוד שדרה מותני. 2. שינויים דגנרטיביים בצורת מודיק בולטים יותר בחוליות הגביות התחתונות. מספר המנגיומות בחוליות. 3. הקונוס המדולרי ממוקם בגובה D12-L1. ב. בחתכים האקסיאלים: בגובה L1-L2 : רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה :L2-L3 רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3-L4: בקע ע"ש שמורל בלוחית העליונה של חוליה L4. לא הודגם בקע דיסק אחורי. התעלה הספינלית אינה מוצרת. בגובה L4-L5 : שחיקת דיסק. קרע באנולוס פיברוזוס מימין. נקבים מוצרים. בקע דיסק אל תוך הנקב משמאל בולטת פחות. בגובה L5-S1 : בקע דיסק אל תוך הרצסוס ונקב משמאל עם לחץ על שורש של העצב המשותף של L5 ו-S1. עפ"י האמור לעיל ומתוך ניסיונך, האם יש צורך בפעולה כירורגית עפ"י ממצאים כנ"ל? כבר ניסיתי כמעט את כל שיטות הרפואה האלטרנטיבית אך ללא כל הטבה בכאבים שרק הולכים ומתגברים ודורשים טיפול תרופתי יום יומי... בתודה מראש.

לולו שלום, "מנסיוני", אך ורק לאחר בדיקה גופנית,ומעבר בעצמי על ה MRI אדע לתת תשובה לשאלתך. מצטער, אך רק ככה עושים רפואה, ולא דרך אינטרנט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה