פריצת דיסק L4 - L5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

20/02/2013 | 10:11 | מאת: רועי

שלום ד"ר מרום, לאחר צילום CT שעשיתי התברר שיש לי פריצת דיסק בין חוליות L4 ו- L5 וכמו כן היצרות התעלה באותו האיזור. התייעצתי עם שלושה יועצים מומחים וקיבלתי שלוש המלצות שונות: הראשון המליץ על ניתוח נוקלאופלסטיקה של הדיסק. השני המליץ על ניתוח למינטקומיה + קיבוע החוליות. השלישי המליץ על החלפת הדיסק בדיסק מלאכותי מפולימר מסוג פיק וקיבוע החוליות עם 4 ברגים. יצאתי קצת מבולבל – כולם המליצו על ניתוח אבל כל אחד על ניתוח שונה. מה אני יכול ללמוד מכל זה? אשמח לעצתך.

רועי שלום, אתה לא יכול ללמוד מזה שום דבר לצערי. בכל מקרה, לגבי ההצעה השלישית: או שלא הבנת אותה או שלא הסבירו לך נכון. אין דבר כזה דיסק מלאכותי יחד עם קיבוע, יכול להיות שהציעו לך מערכת TOPS

21/02/2013 | 13:29 | מאת: רועי

מה שהשלישי הציע לי זה TLIF אשר לפי התיאור הזה: http://www.spine-health.com/video/transforaminal-lumbar-interbody-fusion-tlif-video זה מה שתיארתי, הלא כן?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה