ביצוע MRI למנותחת עם שתלי טיטניום

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/01/2013 | 20:57 | מאת: שרון

ערב טוב, נותחתי לפני כ- 22 שנה לטובת ישור עקמת . כיום נדרשת לבצע MRI . הרופא המנתח הצהיר כי השתלים מטיטניום ומכאן שאין בעייה. עלו בי חששות לאחרונה , האם הברגים/התופסנים גם הם מטיטניום ?

שרון שלום, למיטב ידיעתי, לפני 22 שנים המשתלים היו עשויים מפלדת אל חלד. הטוב ביותר יהיה לאתר את דו"ח הניתוח לזהות על פיו את סוג המשתלים שהשתמשו בהם ולפי היצרן לשאול האם אכן טיטניום. בכל מקרה גם אם אלו שתלי טיטניום, הם יוצרים החזרות קשות בתצלומי ה MRI שמקשים על הפענוח.

22/01/2013 | 21:51 | מאת: שרון

ערב טוב ד"ר מרום. ראשית - הערכתי ותודתי על התייחסותך המהירה. שנית- נפגשתי עם הרופא שניתח אותי לפני 22 שנה ( אשר נתן הצהרה כתובה לגבי הטיטניום- לבקשה של ד"ר גלמידי).מניחה שאם הוא טעה , אני מסכנת את עצמי בבדיקת M.R.I ( פלדת אל חלד) . החזרות קשות - האם הכוונה שהבדיקה לא תיתן מענה לצורך שלשמה מתבצעת (נראתה קשרית בזנב השד)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה