ניוון דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

18/10/2012 | 12:57 | מאת: ענת

לד"ר מרום שלום! האם כאבים מדיסק מנוון נובעים מתפקודו הלקוי או שהוא גורם לתהליך דלקתי? או שזה שילוב מעציב של השניים? האם יש טיפול לא ניתוחי בניוון מתקדם של דיסק? ואם מדובר בניתוח הם חייבים קיבוע? בתודה מראש

ענת שלום, דיסק מנוון אינו תפקודי כבריא, לכן פעולתו אינה תקינה ועשויה לגרום כאב. דיסק שאינו מתפקד- אם לא גורם לכאב, אין צורך לבצע דבר מה. האבחנה של "לא תפקודי" הינה ארטילאית , תזדקקי לבדיקה קלינית בליווי הדמיה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה