עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

08/04/2012 | 17:10 | מאת: נדיה

לפני מספר חודשים התחלתי לסבול מכאבי שרירים בירחיים האחורניות ובגב התחתון. עשיתי צילום רנטגן במתוניים והתוצאה היא שיש עקמת שמאלה, זיזים ברוב החויליות והיצרות מרווחים בין D12-L1 ובין L3-4. מה המשמעות של תוצאות אלה. תודה על תשובתכם.

נדיה שלום, המשמעות שיש כנראה שינויים ניוונים בשלד, לא כתבת בת כמה את. שינויים אלו לא קשורים בהכרח לתלונות שלך.

10/04/2012 | 08:08 | מאת: נדיה

לד"ר ליאור מרום, תודה על התשובה. אני בת 63 שנים. האם פעילות גופנית יכולה לעכב את השינויים הניווניים ו/או האם יש דרך לעכב שינויים כאלה, או שזו דרך הטבע. תודה על תשובתך וחג שמח. נדיה

פעילות גופנית לא יכולבה לעקב שום דבר, אבל היא מועילה להרבה דברים אחרים, זו דרך הטבע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה