פיענוח MRI לאחר תלונה על כאבי צואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

07/03/2012 | 19:26 | מאת: zev

דוקטור מרום שלום עקב כאבי צואר וגפיים הופנתי לביצוע MRI אשמח לשמוע את עמדתך בנושא בנוסף הופנתי לביצוע MRI נוסף של הפלקסוס הברכיאלי עקב פגיעה בתיפקוד הגפה ( עדיין אין תוצאות בדיקה )ללא פגיעה טראומטית האם ניתוח הוא הפיתרון היחידי? אשמח לשמוע חוודת דעת נוספת ודרכי טיפול להלן הממצאים : שינויים ניוונים במרווחים הדיסקלים ובגופי החוליות עם הנמכה שלהם. הצרות קלה של התעלה הספינלית מגובה C6-C4 מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים ת תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרה ורטיבליות. תעלה ספינלית גרמית ברוחב תקין חוט השידרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו בהסתקלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים C1-C2 - הגדר הנורמה C2-C3- בקע דיסק מרכזי אחורי קל ללא לחץ על השק הדוראלי C3-C4 - בלט דיסק קל ללא עדות ללחץ על השק הדורלי C4-C5 -בקע דיסק מרכזי ופוסטרולטרלי ימני על בסיס רחב כולל אינטרפורמינלי ימני עם לחץ על השק ועל החוט בצידם הימני עם הצרות הפורמינה הימנית ולחץ ניכר על הפורמינה מימין. C5-C6- בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי והצרות קלה של הפורמינות הנוירליות דו"צ יותר מימין C6-C7 - בקע דיסק על בסיס רחב פוסטרולטרלי שמאלי עם מרכיב "רך : בתוכו עם לחץ על השק והחוט בצידם השמאלי והצרות הפורמינות הנוירליות משמאל . C7-D1 - בגדר הנורמה תודה זאב

זאב שלום, אינך מתאר לעצמך שתקבל המלצה לנתח או לא לנתח מבלי שנבדקת על ידי....

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה