כאבים עמוד שידרה צאוורי,עם פריצות דיסק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

14/02/2012 | 09:59 | מאת: אלון

שלום דר' אני בן 35 בריא בד"כ,מיזה כשנה כאבים בצאוור.הכאב מידי פעם מקרין לשכמות ונותן הרגשת נימול באותו איזור.בנוסף לפעמים בתנוחות שונות בשכיבה יש לי הירדמות והרגשת זרם בשתי אצבעות אחרונות של שתי הידיים.סה"כ אני מתפקד רגיל ועובד רגיל,אבל סובל את הכאבים כבר תקופה ארוכה. במהלך השנה ניסיתי כל מיני משחות,עברתי טיפול פיזיוטרפיה ללא הקלה משמעותית.ולאחר מיכן טיפול אלטרנטיבי עם הקלה מסוימת בכאב,אך הוא חזר לאחר זמן מה. תוצאות בדיקות הדמייה. CT- בלט של הדיסק הבין חולייתי C2-C3 C3-C4. פריצה של הדיסק הבין חוליתי C4-C5 הגורמת להטבעת גבולו האחורי של השק הטקאלי. בלט ופריצה של הדיסק הבין חוליתי C5-C6 גורמים להטבעת גבולו האחורי על השק הטאקלי. בלט פריצה? של הדיסק הבין חוליתי C6-C7 גורם להטבעת גבולו האחורי על השק הטקאלי. שינויים ספונדילוטים קלים.. תןצאות MRI C2 C3 אין עדות לבקע דיסק הפורמינות חופשיות C3 C4 פרוטרוזיה דיסקלית אחורית מרכזית עם לחץ מינימאלי על חוט השידרה.הפורמינות חופשיות. C4 C5 בלט אנולוס מרכזי ולטרלי משמאל עם לחץ מינימלי על חוט השידרה משמאל,הפורמינות חופשיות C5 C6 בלט אנולוס אחורי מרכזי ודו צדדי עם לחץ מינימלי על חוט השידרה,הפורמינות חופשיות C6 C7 בלט אנולוס אחורי ללא לחץ על חוט השידרה, הפורמינות חופשיות C7 D1 אין עדות לבקע דיסק.הפורמינות חופשיות. בסיכום:שינויים דיסקוגניים ניוונים ללא סימני לחץ משמעותי על חוט השידרה. אני יודע שצריך להגיע כדי להיבדק ולראות את הדיסק של ההדמיות אך אני מבקש ואשמח לפחות לקבל חוות דעת ראשונית מה קורה איתי בכלל, האם זה משהו קל,בנוני, חמור ?? ואם זה כרגע לא חמור האם זה יחמיר ללא טיפול ?? ומה אופציות הטיפוליות שיש. טיפולים אלטרנטיבים? ניתוח ??? תודה רבה וסליחה על האורך..... אלון.

אלון שלום, "אני יודע שצריך להגיע כדי להיבדק ולראות את הדיסק של ההדמיות" אלון, מצטער, אין אופציה אחרת מלבד בדיקה....

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה