אם אפשר המלצה על כיוון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/09/2020 | 12:53 | מאת: אמ

שלום רב, לאמי בת ה86 יש מדי יום התקפים מובחנים של כאבי ראש בליווי של זרמים בראש. אלה תוצאות CT עמוד שדרה צוואר בגבהים C1-D1 הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאליים, בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם. התווייה: כאבים גובה החוליות שמור. ישנם שינויים ספונדילוטים ודיסקוגנים קשים בולטים בין C3 ל C5 עם ליסטזיס אחורי קל של C3 * בגובה C1-C2 השק הטקאלי שמור. * בגובה C2-C3: בלט קטן של הדיסק הנושק את השק הטקאלי. אין ספיינל סטנוזיס. פורמינות שמורות. * בגובה C3-C4 בלט קשיח דוחק את השק הטקאלי. היצרות של הפורמן מימין. * בגובה C4-C5: בלט מרכזי קטן וספיינל סונוזיס קל. היצרות קשה של הפורמן מימין. * בגובה C5-C6 ללא בקע דיסק או ספינל סטנוזיס. היצרות של הפורמינות. * בגובה C6-C7 ללא בקע דיסק או ספינל סטנוזיס. היצרות של הפורמינה משמאל. * C7-D1 ללא בקע דיסק או ספיינל סטנוזיס. פורמינות שמורות. רופא המשפחה המליץ על פיזיותרפיה. השאלה אם יש עוד כיוון והאם כל הכיוונים האלה יצליחו לשפר ולשמר. אם הגעת לכאן.. אני רוצה להודות לך מאוד ויבורכו כל רופאי ישראל גמר חתימה טובה

שלום. השאלה צריכה להיות מופנית למטפל שמרני ולא למנתח עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה