כאב קורן, MRI עמ"ש תחתון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

04/07/2019 | 10:11 | מאת: לולו

החמרה משמעותית ביותר בכאבי גב בחודשיים האחרונים. כאב סכיאטי מהגב עד לקרסול. עברתי הזרקה אפידוראלית כטיפול SOS בתחילת יוני אך ההשפעה שלה מתחילה לפוג. ביום שישי עברתי MRI והפיענוח כדלהלן: פרוטרוזיה דיסקלית אחורית ימנית קטנה ב L1-L2 רטרו ליסטזיס של L4. שינויים ניווניים מסוג מודיק 2 ב L4-L5. בלט דיסקלי דיפוזי ב- L4-L5 לוחץ פרה לטרלית שמאלית על השורש הנוירלי של L4. אקסטרוזיה דיסקלית אחורית שמאלית ב L5-S1 לוחצת על השק הדורלי ועל השורש הנוירלי השמאלי של S1. קיימת צביעה ע"י חומר ניגוד סביב האקסטרוזיה הדיסקלית. קיים גם בלט דיסקלי לצד שמאל ב- L5-S1 שלוחץ פורמינלי על השורש הנוירלי השמאלי של L5. (אציין כי לפני 5 וחצי שנים עברתי CORPECTOMY של C5 עם קיבוע קדמי של C4-C6). בפענוח מופיעים מושגים שטרם נתקלתי בהם בפענוחים קודמים ומה שמטריד אותי מלבד הכאבים הוא עניין הצביעה של חומר הניגוד... אשמח לתובנות... בתודה מראש

שלום, צביעה היא אמצעי עזר. יש ממצאים ברורים ב הדמיה ולהם נדרשת קורלציה קלינית בהתאם לבדיקה ותלונות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה