דרכי טיפול

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

22/06/2011 | 13:51 | מאת: משה

שלום לך ד?ר מרום ! אני בן 45 ובספטמבר האחרון נתגלו אצלי בלטי דיסק ב-L3-L4 - היקפי כללי קל הגורם להיצרות פורמינלית קלה משמאל. ב- L3-L4 -היקפי כללי ואחורי שמאלי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השדרה עם לחץ קל על השק הטקאלי,להיצרות פורמינלית קלה מימין ולהיצרות פורמינלית בינונית עם לחץ על שורש L4 משמאל.בL5-S1 - אחורי מרכזי,פורמינלי שמאלי והיקפי כללי,הגורם להיצרות ניכרת של תעלת השדרה בעיקר משמאל,להיצרות פורמינלית בינונית עם לחץ על שורש L5 מימין,ולהיצרות פורמינלית ניכרת עם לחץ על שורש L5 משמאל. טופלתי בעיקר במשככי כאבים כגון טרמדקס ובפיזיותרפיה.ויתרתי על ההמלצה לזריקת אפידורל.בעקבות המלצות של אנשים פניתי לרפואה המשלימה שבקופ?ח בה אני חבר,ושם המליצו לי על 10 טיפולים כירופרקטיים ו-10 טיפולים של דיקור סיני.במקביל הגשתי בקשה להידרותרפיה ואתמול נעניתי לה בחיוב. שאלתי היא האם אני יכול לשלב בין הכירופרקטיקה (שלגביה אני קצת חושש) לבין ההידרותרפיה בו זמנית או שמא עלי לפנות ראשית לאחת מן השיטות בלבד ? לאור כל מה שפירטתי ולאור ניסיונך המקצועי,מה אתה היית ממליץ לי על מנת שאוכל לחזור לתפקוד מירבי במינימום סבל ? תודה רבה מראש על התייחסותך !! משה

משה שלום אפשר תמיד לשלב בין הידרו לטיפול אחר. מעבר לכך, תזדקק לבדיקתי כולל ההדמיה על מנת שאוכל לסייע לך אודות טיפולים אפשריים היות ולא ברור מהם תלונותיך.

28/06/2011 | 12:44 | מאת: משה

שלום לך ד"ר מרום !! תלונותי הם כאבים בגב תחתון עם הקרנות לרגל שמאל ללא הרגשת נימול או תרדמת מזה כ- 9 חודשים,כאשר בכל התקופה הנ"ל טופלתי במשככי כאבים ובפיזיותרפיה שהביאו להקלה במצבי.לאחרונה התחלתי גם בטיפול אצל כירופרקט. אתמול התייעצתי עם הפרופ' ראובן גפשטיין שהמליץ לי על נוקלאופלסטי.היה לי ברור כ"כ שהוא ימליץ לי על טיפול שהוא מנסה לקדם. שאלותי הם:האם ישנם סוגי טיפול אחרים שטרם שמעתי עליהם ? מה הם השקפותיך בעניין הטיפול הנוקלאופלסטי ? מודה לך מראש על התייחסותך משה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה