רדיקולופטיה שאלות עקרוניות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/03/2011 | 11:45 | מאת: צבי

כבן 55, יש לי רדיקולופטיה כרונית דו"צ כבר כ 8 חודש ברגל שמאל בצדדים בעיקר שנובעים מבעיה שיש לי ב S1(דיסק) ,ועכשיו היא אכן מתחילה גם ברגל ימין. אני ממש מיואש. זריקת אסטרואיד ראשונה 3 מ"ג לא הועילה. כף רגל חיצונית וושריר שוק חצי רדומים,מעבר לבעיית גב " ב L4-5 "רגילה" האם ניתוח כן יכול להועיל לרדיקולופטיה? לא מדובר ממש בכאב אלא ברגל חלשה וחצי רדומה/ נימולה ומפחידה. האם יכול להסתיים בשיתוק רגל? בצניחת כף רגל? למשל-אם העצבים שם יומתו/יוסרו-במה יש בזה באמת להועיל? אם תהיה למשל הרחקה של העצב-האם יועיל? וכי העצב שם לא כבר דפוק מידי? וגם- בה שונה ניתוח רגיל לעניין זה מניתוח זעיר אנדסקופי מודרני

28/03/2011 | 15:38 | מאת: צבי

האם השארת המצב ללא ניתוח עלולה ל הסתיים בשיתוק מקומי וכו'. חוסר תחושה מקומי מוחלט? האם העובדה שהרגל עדיין מדגדגת/קרירה וחלשה לא מעידה שעדיין יש שם סוג של הולכה עצבית שניתן להציל משהו? לא רציתי לשאול על סיכוני ניתוח..

כל שאלותיך נכונות וטובות אך לא ניתן לענות עליהן במסגרת אינטרנטית, תזדקק לבדיקה כולל ההדמיה. ניתוח זעיר אנדוסקופי מודרני: עשית בלבול מונחים ומושגים. ראשית, כאחד שעושה ניתוחים זעיר פולשנים, יש שיטות רבות לניתוח דיסק מתני או צווארי חוץ מאנדוסקופיה.

31/03/2011 | 11:04 | מאת: יגאל

1.מה ההבדל העקרוני בין הנ"ל מכמה הבחינות העיקריות - אופן ביצוע,משך ביצוי, סיכוי ,סיכון, עלות, וכו'-באזורים המותנים L4-S1 באלט דיסק/פריצת דיסק, שגורם לפגיעה בהולכה העצבית לרגל וחולשה באופן מטריד ומעצבן את ל 2 הרגליים. 2.אנדסקופי- האמנם זה רק ד"ר דוידוביץ ? מה % הצלחה שלו, וזעיר פולשני- איפה עושים ? בהנחה שמדובר ב קופ"ח כללית מושלם

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה