ביישנות ומודעות יתר.

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

13/11/2016 | 18:42 | מאת: יעל

שלום מרים, יש לי בעיה שאני בישניית עד כדי הימנעות מדברים ברור שככל שהגיל עולה אני פחות ביישנית. הבעיה שלי כרגע היא בתחום האינטימי. לא מרגישה נוח עם גופי גם כשאני לבד מול המראה לא יכולה שיתקרבו אליי ויגעו בי. לא יודעת למה אני ככה?? אני לא מצליחה באמת להשתחרר מזה לפעמים יש מצבים שמעלים לע את הביטחון אבל בהערה הכי קטנה או נניח אם אהיה עם גבר פשוט לא אהיה מסוגלת להיות עירומה או שיגעו בי. זה מפריע מאוד ביצירת קשר אפילו להוריד חולצה אני לא מסוגלת יש לי סוג של פחד מביקורת ואולי זה לא ביקורת שלהם זו ביקורת שלי על עצמי אמא שלי אומרת לי תשלימי כבר עם עצמך אבל קשה לי לאהוב את עצמי ולהיות חופשיה ומינית. דבר נוסף יש לי מודעות יתר לדברים מאוד מיקרוסקופיים רק כשאני עם בן זוג אני נלחצת מזה. כמו שיגעו בי ויהיו שיערות במקומות לא רצויים מה עושות בנות אחרות כשמתחיל לצמוח?? אני כזאת כי כל הזמן מבקרים אותי כשאני עם גבר דייט ראשון הם ממש מתבוננים בי לאורך ולרוחב אולי זה מתשוקה אבל אותי זה מלחיץ למשל לוקחים לי את היד ומסתכלים על האצבעות ועל הציפורניים, על הבגדים על האיפור ותמיד יש הערות. מעין סוג של ביקרות. לכן אני לחצה מהון דברים שקשורים למיניות ומין.

שלום רב הבעיה העיקרית היא ההתיחסות שלך הבקורתית לגוף שלך,אולי גם פרפקציוניזם, וחבל כי זה מאוד פוגע ביכולת שלך להתקרבות אינטימית.בכל אלה אנחנו מטפלים כל הזמן,תפני למטפלת מינית מוסמכת עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסכולוגיה קלינית דרך אתר איטם

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים