חרדה ממין

דיון מתוך פורום  טיפול מיני בנשים

09/12/2015 | 21:42 | מאת: קרן

הי, עד היום לא הכי הבנתי שזו הבעיה שלי אני בדיוק סובלת ממה שכתוב כאן בציטוט חרדה ממין תתבטא בחרדה מיחסי מין מלאים בלבד, אך אצל מרבית הנשים המתמודדות עם חרדה ממין, גם מגעים אינטימיים חלקיים (נשיקה, עירום וכד') ואינטראקציות ראשוניות עם גברים יעוררו חרדה ואי נוחות. במקרים רבים חרדה ממין תתבטא גם בתחושה כללית של גועל ורתיעה ממין וממגעים אינטימיים, ותשפיע על החשק המיני. למשל, רבות מהנשים החוות חרדה ממין עשויות להרגיש שהן "בכלל לא מיניות" ולהירתע או לא להזדקק לאוננות. ועל תחושות מחנק ובחילה בסיטואציות המעוררות חרדה ממין אצלי זה מתבטא כבר במגעים הראשונים תמיד ברחתי כי לא אהבתי מגע בדייטים ראשונים ואני חושבת שזו בעיה של חוסר אמון וגם ביטחון עצמי נמוך בקשר לגוף שלי ולאחרונה באמת שמישהו מתקרב אליי ומנסה להתחיל נוצר בי בחילה. דבר שלא היה. אני חושבת שהבחילה נוצרה בעקבות התנייה שבעצם כל הבחורים שנוגעים בי במפגש הראשון גורם לי לחשוב שהם מקדמים עניינים ורוצים מין ופחות היכרות מאוד מבולבלת.. לא יודעת או מרגישה שהם רציניים...יש בי פחד נוראי מלהיקשר ולהיפגע כי כבר ננטשתי בעבר ע"י הבחור הראשון שנתתי לו להתקרב הוא אהב אותי באמת על מי שאני ומי שאני והעלה לי את הביטחון.. ואז זהו.. הייתי בדיכאון. אגב אולי כל העירעור הזה שלי כי אני דחויה ע"י אבי מאוד ואין לי קשר איתו וגם מערכת היחסים בין ההורים גרועה של בוז השפלה וגירושין. השאלה שלי איך אפשר לעזור לי?? הייתי פעמיים ההליך יעוצי אחד אצל סקסולוגית שכל מה שסיפרתי זה קצ על הבית ומפגשים עם בחורים והיא כל הזמן רק שתקה העלות מאוד גבוהה ולא הרגשתי שהיא עוזרת לי וזה יכול להימשך לנצח. מרים אני מאוד עצובה כי אני לא מסוגלת ליצור קשר ברמה הרגשית שמאוד חסר לי כי הרי זה תמיד מצריך את הקשר הגופני.. איך אפשר לסמוך ולבטוח באדם שלא מכרים וכבר נוגע ולמחרת יכול להיעלם?? אני לא מסוגלת גם לתת מעצמי וגם מאוד קיצונית במצבי הרוח כשאני עם מישהו.

שלום רב אני מבינה את הקושי שלך ומתוך הנסיון שלי יכולה להגיד לך שנשים רבות וגברים רבים הולכים לטיפול פסיכולוגי ונעזרים בדיוק על הקשיים האלה. ראשית תסדרי לך בראש שאת לא אמורה להתאים את עצמך לקצב של גבר מסוים שפגשת , ושיש גברים רבים שגם חוששים ורוצים להכיר יותר בהדרגה לפני שמתקדמים במגע ובסקס. תכבדי את הרגשתך,תלכי לפי הקצב שלך,ובמקביל תפני לטיפול פסיכולוגי כדי לשחרר חרדות ומשקעים בנושא יכולת לתת אמון ויכולת לשילוב אינטימיות מינית ורגשית.את יכולה לפנות למטפלת מינית מוסמכת עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איטם ולקבל בטיפול גם לווי מעשי בתהליך יצירת הקשר

מנהלי פורום טיפול מיני בנשים