רכיבה טיפולית או תרפיה עם כלבים לילדה בת 4.

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

13/08/2009 | 11:24 | מאת: נגה

שלום רב, בתי בת 4 מאוד עדינה וחכמה. יש לה הרבה פחדים (כמו מים, טיפוס, גובה, רעש ועוד) וגם קצת קושי ביצירת קשרים חברתיים (בעיקר עם אנשים חדשים וכשיש הרבה אנשים). המליצו לי שרכיבה טיפולית או תרפיה בעזרת בעלי חיים יכולה לעזור לה וגם ראיתי לפי כמה מהשאלות כאן שאתם ממליצים על זה כטיפול תומך לבעיות דומות. האם יש לכם המלצה על חווה או מטפל עם כלבים באיזור רחובות נס ציונה? (ראיתי שיש בכנות, אבל שם הרכיבה הטיפולית היא בעיקר לילדים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז). תודה נגה

נגה שלום, אני מסכימה עם מי שהמליץ לך על טיפול מסוג זה. בהחלט ניתן לעזור לביתך לקבל כלים להתמודד עם פחדיה וקשייה. על פי האינפורמציה שנתת כאן, ייתכן שכדי להתחיל בטיפול בעזרת כלבים (או בע"ח), מכוון שבסוס יש את אלמנט הגובה. אך אני לא פוסלת גם רכיבה טיפולית, ניתן להתחיל בעבודה מהקרקע שיש בה הרבה יתרונות ולעבוד לפי הקצב של בתך. הייתי שואלת אותה למה היא מתחברת יותר (שתי אופציות, לא יותר)וכך יהיה לה חלק בהחלטה, דבר שיגייס אותה יותר מראש לטיפול זה, מתוך תחושה שהיא בחרה בזאת. לגביי חווה באיזור שלך, אני לא כל כך מכירה. אני יודעת שיש בנצר סירני חווה. והכי טוב לחפש ברשת וללכת להתרשם מהמקום לפני, אני בטוחה שיש עוד. אני מאחלת לך ולבתך בהצלחה!

16/08/2009 | 09:09 | מאת: נגה

יום נפלא, נגה

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים