אפילפסיה מיוקלונית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

09/09/2008 | 16:10 | מאת: שוש

שלום לבן שלי יש אפילפסיה מיוקלונית ורציתי לדעת האם מותר לו לרכב רכיבה רגילה ורכיבה טיפולית ומה ההבדל ביניהם? האם רכיבה טיפולית היא יותר לאט? מה אתם עושים אם הוא מקבל התקף באמצע הרכיבה? האם בכלל מותר לו? איזה אישורים צריך להביא? צריך גם אישור מהנוירולוג? תודה וסליחה על כל השאלות

בוקר טוב שוש 80% מרוכבינו הם אפילפטים ברמה כזאת או אחרת (מאוזנים תרופתית) כך שאפילפסיה היא לא קונטרה-אינדיקציה לרכיבה.חשוב מאוד ליידע את המדריך על התסמונת ועל עוצמת הסימפטומים שלה,לוודא שהוא יודע איך לנהוג בזמן התקף.מנסיוני רוכבים אפילפטים לרוב יודעים לזהות התקף מתקרב ותפקיד המדריך באותו הרגע הוא להרחיק אותם מהסוס.כך אני נוהג גם במידה ורוכב קיבל התקף בזמן הרכיבה.על המדריך ליידע את ההורים/אפוטרופוסים את שעת ההתקף,עוצמת ההתקף ומשך ההתקף.אין לעלות את הרוכב בשום פנים ואופן על הסוס לאחר ההתקף. ההבדל העיקרי בין רכיבה טיפולית לרכיבה רגילה הוא שבטיפולית מיומנויות הרכיבה משמשות לחיזוק ושיפור יכולות פיזיות ונפשיות של הרוכבים ולא מטרה עיקרית.יש צורך באישור רופא לפני תחילת הרכיבה ולא משנה סוג הרכיבה. שנה טובה.

21/09/2008 | 18:22 | מאת: שגיא

שוש שלום, אני מכיר את הבעיה שלך, כיוון שגם אני עבדתי עם רוכב שיש לו אפילפסיה מיוקלינית, לפי דעתי אין מניעה ממנו לרכב רכיבה טיפולית כול עוד ההתקפים שלו לא אלימים מידי, והוא לא כבד מידי שהמדריך לא יוכל להוריד אותו מהסוס במקרה של התקף. מתוך הנסיון שהיה לי, חשוב להסביר טוב למדריך הטיפולי את שלושת סוגי ההתקפים שיש, ואיך לזהות אותם, מה עוזר לבנך אחרי התקף, וחשוב מאוד להבהיר שגם אם הוא יחסית מאוזן ע"י התרופות, באפילפסיה מיוקלינית יש הרבה יותר התקפים ולכן חובה שיהיה לפחות מוביל סוס בנוסף למדריך כיוון שבמקרה של התקף על המדריך להוריד את הרוכב מהסוס ושהמוליך יקח את הסוס, חשוב מאוד הייתי אומר חובה! ועדיף גם הולך צד. אישית לא חושב שהייתי מכניס אותו לרכיבה רגילה כי זה עדין מידי, ומדריך של רכיבה רגילה לא ידע גם עם כול ההכנה שתתני לו, להתמודד במצב של התקף בינוני או קשה (טוניק-קלוניק). מקווה שעזרתי. שגיא

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים