איך אדע אם הבן שלי צריך רכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

10/10/2012 | 16:28 | מאת: אבאל'ה

שלום, הבן שלי התחיל כיתה א' ורק בדצמבר יהיה בן 6. מאוד קשה לו בבית ספר בעיקר בשלב הפרידה ממני בבוקר. הוא בוכה נורא ולא מוכן לעוב אותי. אין לי ספק שיש לו בעיה של ביטחון עצמי ירוד וזה חלק מהעניין וגם קשה לו להשתלב חברתית. האם רכיבה טיפולית יכולה להיות סוג של פתרון לבעיות כאלה? האם אתם עובדים עם הכללית? האם הם יכירו בבעיות האלה לצורך מימון הטיפול? אודה לתשובתכם.

לאבאלה שלום וברכה, רכיבה טיפולית אכן יכולה להוות פתרון אפשרי לקשיים רגשיים וחברתיים ולהוות אמצעי טיפולי נוסף לסיוע במעבר ממסגרת גן לכיתה א'. עוד אוסיף כי רכיבה טיפולית מסייעת בהיבט הפיזי [קורדינציה, סימטריה, שווי משקל, קו אמצע וכו'], היבט חשוב ביותר לפיתוח בשלות הנדרשת ללמידה, אשר משפיע בהכרח גם על מצבו הרגשי, נפשי ומורלי של הילד. קופת חולים כללית מסבסדת רכיבה טיפולית ללקוחות כללית מושלם, בכפוף להמלצה מפורשת מרופא משפהה בנוסף להמלצת גורם פרא רפואי [עו"ס, פסיכולוג/ית, מרב"ע, ק"ת, פיזיותרפיסט/ית], או המלצה מפורשת מרופא מומחה [כגון נוירולוג, פסיכאטר]. אני מאחלת לכם הצלחה רבה! הדס אהרון כרמלי עובדת סוציאלית

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים