לימודי כלבנות טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

26/11/2011 | 17:35 | מאת: איילת

שלום אני מעוניינת ללמוד כלבנות טיפולית. ראיתי שיש הרבה מקומות שמלמדים את הנושא. כל אחד מצהיר על עצמו כטוב ביותר. 1. איפה באמת המקום המקצועי ביותר? 2. האם יש דרישה לכך בשוק העבודה? תודה מראש

28/11/2011 | 10:39 | מאת: ניר כרמון

היי איילת עולם הכלבנות הטיפולית קורם עור וגידים בשנים האחרונות. בהתאם לכך, ישנה גם דינמיקה והתפתחות בכל הקשור לשילוב ספציפי של כלבים בשוק העבודה. עד כה, בעשור וחצי האחרונים היה נפוץ, במידה כזו או אחרת, השילוב של בע"ח קטנים בכלל במערכים טיפוליים והיום, עם ההתמקצעות המתגבשת של הדיסיפלינה הכלבנית-טיפולית, גוברת הדרישה למעורבות מקצועית של כלבים בעבודה מווסתת עם נוער בסיכון, עבודה הדומה לריפוי בעיסוק עם הגיל השלישי, סיוע בכלב כמנוף תקשורתי לילדים עם לקויות תקשורת וכדומה. עם כל האובייקטיביות (!), בכלבייה הטיפולית בישראל, במסגרת העמותה (המרכז לרכיבה טיפולית בישראל), קיימת הכלבייה האורגנית, הטיפולית, הוותיקה בארץ. לא בכדי, שיתוף פעולה של הכלבייה הזו ומכון וינגייט הניב בשלוש השנים האחרונות את קורס הכלבנות-הטיפולית הראשון מסוגו ובמהלך השנים האחרונות, אנו עמלים על השיפור, המיקצוע וההתאמה של קורס זה, לצרכים הדינמיים של השוק. עצתי לך היא לגשת למקומות הלימוד, הכלביות הטיפוליות עצמן, לרחרח ולבקש לתצפת, או לשוחח עם אנשי המקצוע במקום, טרם תגיעי להחלטה. את מוזמנת אלינו.

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים