רכיבה טיפולית בירושלים

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

14/08/2011 | 13:43 | מאת: מירי

בני בן 10 וחצי, מאובחן ADHD, מטופל טיפול תרופתי ורגשי. השנה הינו מעוניין להתחיל ברכיבה טיפולית. בעבר סירב בתוקף בשל חשש מסוסים (ומבעלי חיים בכלל ). אנחנו כמובן קופצים על ההזדמנות. רציתי לשאול איך לבחור חווה טיפולית ומטפל, למה לשים לב, ואם יש המלצות ספציפיות לחווה טיפולים בירושלים - אשמח מאוד לשמוע. תודה.

ערב טוב מירי! שמחתי לקרא כי בנך מאובחן ומטופל הן בהיבט התרופתי והן בהיבט הרגשי, שכן מדברייך עולה שיתכן ומעטפת טיפולית זו נסכה בו מספיק בטחון בהתמודדות עם חששו מבעל"ח בכלל ומסוסים בפרט. בבחירת חווה טיפולית חשוב לבדוק האם החווה עומדת בארבעת כללי ה- ב'; בטיחות- האם החווה שומרת על כללי בטיחות נאותים של הסוסים, הרוכבים, המדריכים ובאי המקום [הורים, מבקרים וכיוצא בזה. בריאות- האם הסוסים מחוסנים ומטופלים כנדרש ע"פ חוק ע"י וטרינר. ביטוח- מאחר והעיסוק ברכיבה- גם אם היא טיפולית- הינה פעילות ספורטיבית, הרי שיש לקחת בחשבון פציעות ספורטיביות אפשריות ולכן חשוב לבדוק האם החווה ואנשי הטיפול בה מבוטחים לרבות ביטוח צד ג. בר סמכא- חשוב לברר האם המדריכים לרכיבה טיפולית, אוחזים בשתי תעודות כמחוייב ע"פ חוק; הן של רכיבה ספורטיבית והן של רכיבה טיפולית. בנוסף חשוב לברר האם במהלך עבודתם בשטח מקבלים המדריכים לרכיבה טיפולית ליווי והכשרה של פסיכולוג או עובד סוציאלי- פרטנית וקבוצתית, והאם משתתפים בהשתלמויות וסדנאות רלוונטיות מבעלי תפקידים נוספים בתחום ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה וכד'. ברגע שהחווה הטיפולית מקיימת ארבעת תנאים בסיסיים אלו, הרי שכל שנותר לך הוא לשוחח עם מכרים וחברים ולקבל המלצות על חוות טיפוליות באיזור מגורייך, לאחר סינון ראשוני, תאמי פגישה ואפשרי למראה עיניים ולאינטואציות שבבטן לברר האם זוהי החווה הטיפולית המתאימה ביותר עבור בנך ועבורך, תוך שאת מגלה עירנות לנטיית ליבו של בנך ומבררת האם גם הוא "קופץ על ההזדמנות".. אני מזמינה את משתתפי הפורום להמליץ על חוות באיזור מגורייך וכמובן, מאחלת לך ולבנך הצלחה רבה! הדס אהרון כרמלי עו"ס המרכז לרכיבה טיפולית

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים