שאלה

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

15/04/2011 | 12:31 | מאת: אלי

אני בן 58. בשלוש השנים האחרונות חלה אצלי התדרדרות פיזית ונפשית. אשתי עזבה את הבית והתגרשתי, מצאו אצלי פגם מולד בלב שלא ידעתי עליו, התקינו לי קוצב לב ועדיין ישנן בעיות. כושר הריכוז שלי ירד בסדרי גודל, אני עייף כל הזמן ולא ישן טוב. קיבלתי תרופות רבות, אבל הן רק מרעות את מצבי. התחילה לי דיסלקציה שמעולם לא היתה קיימת בעבר (לקח לי רבע שעה לכתוב נכון את השורות האלה.). מעולם לא רכבתי על סוס אבל משום מה יש לי תחושה שאולי זה יכול להועיל לי. האם אני בכיוון?

שלום אלי, מתיאורך את מצבך ניכר שאתה חווה תקופה לא פשוטה הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית, אולם לצד הקושי נראה שיש בך כוחות פנימיים המעידים כי אתה מבקש לשלוט במצב ולא שהמצב ישלוט בך, ועל כך ישר כוח! הרכיבה הטיפולית מסייעת במגוון תחומים ומהווה נדבך טיפולי נוסף לצד ערוצי טיפול נוספים [קונבנציונאלים ואחרים], לרבות שיפור במצב הרוח וכלה בשיפור מיומנויות קוגניטיביות ומוטוריות. יחד עם זאת, חובה עלי להדגיש כי אין בכוחה של הרכיבה הטיפולית לתת מענה מוחלט וכוללני למגוון הבעיות שאתה מתמודד עימן, אלא כאמור, להוות טיפול משלים ונוסף. לאור זאת, ומתוך מילותיך שלך; " משום מה יש לי תחושה שאולי זה יכול להועיל לי", אין לי אלא לחזק את ידיך ולעודדך להגיע אלינו ולהתנסות ברכיבה טיפולית. אני מאחלת לך הצלחה רבה ורפואה שלמה וכמובן, חג שמח! הדס אהרון כרמלי- עו"ס המרכז לרכיבה טיפולית

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים