לימודי טיפול בעזרת בע"ח

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

15/08/2010 | 23:04 | מאת: הגר

שלום, אני עו"ס במקצועי וחושבת ללמוד טיפול בעזרת בע"ח, יש לי אפשרות לשת"פ עם מאלף מוסמך ולקחת חלק בכלביה שלו. האם ניתן לעשות טיפולים רק בעזרת כלבים? האם הטיפולים נערכים בקליניקות או במסגרות כגון מעונות לילדים ובני נוער, בתי ספר וכד'... והאם זהו תחום של טיפול קבוצתי/דיאדי/פרטני, האם אתם מציעים לפני ללמוד תואר שני ואז? קצת מבולבלת, תודה הגר

שלום לך הגר שאלתך מורכבת ומעניינת, אנסה להשיב עליה שלב, שלב.. בכלבייה הטיפולית שלנו, שהיא חלק מן העמותה, "המרכז לרכיבה טיפולית בישראל", מתבצעים טיפולים עם סוסים ועם כלבים. מאז שנת 2001, בנוסף לסוסים, החלנו להפעיל גם טיפולים עם כלבים וכלבים בלבד! יתרה מזו, השנה, זו השנה השנייה, יוצא לדרך קורס "כלבנות טיפולית", בשיתוף "מכון וינגייט" המבקש לתחם ולמקצע את הדיסציפלינה של הטיפול באמצעות כלבים, עם נקודותיו הדומות למתרחש והשונות ממנו בשוק עד כה, עם החיות הקטנות בלבד. את מוזמנת לכלבייתינו, במהלך שנת הפעילות, להתחכך ולהתרשם מן הטיפולים המתבצעים כאן; פעילויות עם מסגרות פסיכו חינוכיות, המתבצעות אצלנו במרכז, או המתבצעות בבתי הספר, בבתי האבות, בגני הילדים המיוחדים, בחוץ, במסגרות עצמן.. כמו כן נערכים אצלנו טיפולים פרטניים במשטחי ההפעלה או בחדרי הטיפולים המיועדים לכך.. כל פעילות על פי צורכה.לעיתים נבצע פעילות קבוצתית לשיפור היכולות החברתיות ולעיתים יתקיימו המפגשים במתכונת של 1 על 1, לעבודה רגשית ואינדיווידואלית יותר. האוכלוסיות המטופלות אצלנו נעות על כל הקשתות, מפיגור ברמותיו השונות, PDD ואוטיזם, נוער בסיכון, קשישים, לוקים בראייתם, בשמיעתם, לקויי למידה ועוד. בעניין המשך לימודייך, קשה לי להשיב, זו סוגיה אישית. ניר כרמון מנהל הכלבייה הטיפולית תל-מונד

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים