רכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים

13/10/2009 | 20:00 | מאת: :)

שלום רב, אני מתעניינת בלימודי רכיבה טיפולית. האם יש משמעות אמיתית בלהיות חבר אגודת מ.ר.ח.ב?(האיגוד הישראלי לטיפול רגשי הנעזר בבע"ח). אני על סף החלטתה האם להתחיל לימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד ורק לאחר מכן להמשיך וללמוד רכיבה טיפולית או ללמוד תוכנית מקיפה של רכיבה טיפולית? תודה רבה!

14/10/2009 | 14:46 | מאת: אורי

רכיבה טיפולית זה לימודי תעודה אם את רוצה באמת לדעת לטפל תלמדי חינוך מיוחד ובנוסף תלמדי את הרכיבה הטיפולית

שלום לך, בנושא המשמעות האמיתית בלהיות חבר אגודת מ.ר.ח.ב - אולי יש, אבל לא קשור להיותך סטודנט או מדריך לרכיבה טיפולית. עולם הרכיבה הטיפולית בנוי משני חלקים ראשיים: עולם הסוסים ועולם הטיפול. ברוב הקורסים של הרכיבה טיפולית עולם הסוסים מקבל תשומת לב משנית (ולדעתי מהווה בעיה קשה בהסמכת המדריכים). העולם הטיפולי בהחלט מקבל את היחס הראשי ויחד עם זאת למדריכים שיש הסמכה של מדריך רכיבה טיפולית ולימודים נוספים כמו חינוך מיוחד/פזיוטרפיסטים יש יתרון גדול לדעתי. בהצלחה, יואב

מנהלי פורום רכיבה טיפולית וטיפול בעזרת כלבים