להגביל שתיה לפני השינה או לא?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה בקרב ילדים

30/08/2014 | 11:17 | מאת: זיוה

על פי המלצה שקיבלנו אנו אוסרים על בננו בן השש לשתות החל מכשעה וחצי לפניזמן השינה כל ערב. זה גורם למתח והתנגדות מצד הילד אשר מבקש שוב ושוב לשתות. אכן בתקופה זו פחתו ההרטבות בלילה אך אנו לא בטוחים כי אנו נוהגים נכון.

שלום רב, לשם התייחסות לשאלה עלינו להזכר בכך כי הילד היבש ( וגם המבוגר ) לא עושה הכנות כלשהן לפני השינה , כולל הגבלת שתיה, על מנת שלא להרטיב בלילה. הוא חי ומתנהג באופן חופשי ויודע כי אין כל סכנה שירטיב בלילה. הוא יישן רצוף או ירגיש לחץ בשלפוחית ויקום לשירותים. הוא פשוט לא מסוגל להרטיב בלילה ללא שליטה. לא משנה מה יעשה לפני השינה. מתוך כך מתברר כי אין כל טעם להגביל שתיה לפני השינה כדרך להביא לגמילה מהרטבת לילה. להיפך, הורים רבים מדווחים כי הנסיונות שלהם להגביל את הילד בשתיה לא רק שלא מביאים לפתרון הבעיה אלא יוצרים בעיות אחרות של כעס ועימותים עם הילד. לסיכום: אין כל טעם בהגבלת שתיה לפני השינה כדרך לגמילה מהרטבת לילה. בברכה, ד"ר ברוך קושניר. ייעוץ לגמילה מחיתולים, טיפול בהרטבת לילה, עצירות, התלכלכות וחרדת אסלה. מוקד מידע וזימון תורים ארצי: 03-5115933 www.kushnir.co.il www.aslaksuma.co.il www.facebook.com/kushnirhelp אפליקציה לסמארטפונים : "האסלה הקסומה"

מנהל פורום הרטבת לילה בקרב ילדים