פריקות כתף חוזרת ונשנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/06/2009 | 18:49 | מאת: טל

היי קוראים לי טל ואני חייל בשירות סדיר ואני בן 19 . לפני גיוסי לצה"ל נפצעתי בעת פעילות ספורט ימי והכתף שלי יצאה ממקומה בדרך כלשהי הכתף חזרה למקומה וחשתי כאבים עזים למשך כשבועיים...בשבוע הראשון לא יכלתי לישון על היד ובקושי לגעת בה אך למרות כל זאת לא הלכתי לטיפול רפואי...לאחר מכן הכאב עבר והייתי בטוח שהבעיה חלפה. התגייסתי לצה"ל ולאחר מכן היו לי כמה וכמה פעמים פריקות בכתף שאירעו באופן ספונטני .יכל לקרות כשהתלבשתי כששיחקתי מטקות ומפעולות פשוטות ביום יום... כתוצאה מכך ומהכאבים הפסקתי לבצע פעולות שהייתי רגיל לעשות ,כגון; סקי מים, הרמת משקולות, וכו' פשוט משום שהכאב היה בלתי נסבל ולעיתים זה אף גרם לי לפריקה נוספת. הלכתי לרופא היחידה שנתן לי הפניה לאורתופד צבאי בפילון שבה הוא אמר לי שלדעתו אין לי בעיה ואם כואב לי שאני אקח משככי כאבים וברוב חוצפתו העז לומר שאם הבעיה אמיתית שאני אפרוק לו את היד מולו. נסיתי להסביר לרופא כי כואב ואיני מבקש גימלים או פטור אלא רק אבחון וטיפול כי אני סוחב את הבעיה כשנה וכמה חודשים כמובן מה שלא עזר. כעת לאחר חווד נוסף נאמר לי שכנראה אני זקוק לניתוח והופניתי לאורתופד נוסף... שאלתי היא באיזה ניתוח מדובר?האם הוא מסובך?ומה משך ההחלמה?ואם לאחר מכן ההחלמה היא מלאה?ועד כמה צריך להיות ער לרופא המנתח ולדרך בה מבצעים את הניתוח משום שאינני סומך על הצבא שייתן לי טיפול רפואי ראוי... תודה רבה על ההקשבה והעזרה, טל.

טל שלום כדי להחליט איזה טיפול מתאים למצבך יש לבצע בדיקת CT ARTHROGRAM של הכתף ולאחר מכן לפנות לאורטופד אשר עוסק בבעיות כתף. מדובר בבדיקת CT עם זריקת חומר ניגוד לתוך הכתף. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק