פריצת דיסק עמ"ש צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/04/2009 | 09:31 | מאת: amir

לפני שבע שנים נפגעתי בתאונה בעמ"ש צווארי עם בלטי דיסק ב-c5-c6 מאז ועד לפני כשנה חייתי עם הבעיה בצורה סבירה מאוד אך לפני שנה התחילו כאבים יותר משמעותיים בבדיקת mri האחרונה לפני כשבוע עלה ממצא חדש המדבר על מיאלופתיה כרונית להלן ממצאי בדיקת mri של עמ"ש צווארי ללא הזרקת חומר ניגוד. הבדיקה בוצעה בערכי TSE , T2 , T1 בכל המישורים. התוויה קלינית: כאבי צוואר. חשד למיאלופתיה. ממצאים: בגובה C5-C6 : שינויים ניווניים אונקו-ורטברליים דו"צ עם בלט דיסק אוסטאופיט דיפוזי עם הצרות בינונית של התעלה והצרות פורמינלית בולטת דו"צ יותר משמאל עם לחצים שורשיים. יש לציין סיגנל גבוה בחוט בחומר האפור, קרוב לודאי כביטוי למיאלופתיה כרונית. בגובה C6-C7 : מודגם דיסק אוסטאופיט פרא-מדיאני משמאל עם הצרות קלה של התעלה והצרות פורמינלית קלה משמאל. סיכום : שינוי מיאלופתי בחוט בגובה C5-C6 כמצוין עם הצרות בינונית של התעלה בגובה זה. שינויים ניווניים אונקו-ורטברליים והצרויות פורמינליות כמתואר. אבקש לקבל הסבר לממצאי הבדיקה והאם ניתוח הינה פרוצדורה בלתי נמנעת במקרה זה? אני סובל מכאבים בצוואר (צוואר נוקשה) בנהיגה ,ישיבה מול מחשב ,צפיה בסרט וחוסר מנוחה בשינה.וכן גם נימול בשתי הידיים.בסך הכל אין לי מגבלות משמעותיות אני עוסק בספורט יום יומי בעיקר פעילות אירובית ומתיחות משתדל לא לעבוד עם משקולות בכדי לא להרע את מצב הדיסקים. הדעות בקרב הרופאים חלוקות בנחיצות מידית לניתוח ראשית הייתי רוצה לקבל את דעתך לאור ממצאי ה-mri שנית אני רוצה לדעת האם ניתוח הינו הפתרון היחידי לבעיה זו,ואם אין מנוס מה עושים בניתוח מסוג זה?מה סיכויי ההצלחה ההשלכות וכמובן הסיכונים ,אודה לך מאוד באם תאיר את עייני ........

שלןם רב הפורומ הנוכחי דן בבעיות כתף ומרפק בלבד ולכן לא אוכל לענות על שאלה בקשר לבעיה בצואר דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק