הסתיידות בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/12/2008 | 17:35 | מאת: ציפי

שלום דוקטור אני אחרי שבר בזרוע באולטרסאונד היסתיידות בסופראספינטוס שאלתי האם ההסתיידות יכולה לקרות בעקבות הנפילה והשבר מה הטיפול והאם יש צורך בניתוח

ציפי שלום הסתיידות בסופראספינטוס לא קשורה לשבר בזרוע - אלה שתי בעיות שונות בברכה דר רוזנברג

27/01/2009 | 00:58 | מאת: ראובן - ריפוי בגלי-הלם

ריפוי בגלי-הלם חוץ-גופים , ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) טכנולוגיה מוכחת של פירור-אבני-כליה , רושמת תוצאות מרשימות בתחום האורתופדיה בדלקות כרוניות בגידי הכתף, המרפק, הירך, הברך, הקרסול והעקב. נחשבת לשיטה הלא-פולשנית הטובה ביותר. מונעת את הצורך בהזרקת קורטיזון (סטרואידים) ובמקרים רבים מבטלת את הכורח בניתוח. מחקרים רפואיים מלמדים שטכנולוגית גלי ההלם. ESWT. פועלת בשני מישורים : 1. גלי ההלם מרעידים את אזור ההסתיידות וממיסים אותה. בשיטה זהה לריסוק אבני הכליה. ברוב המקרים הסתיידויות אחראית להופעת הדלקת. 2. שוברת את המעגל הכרוני של הדלקת, ע"י עידוד יצירת כלי-דם המחדשים את הזרמת החמצן לרקמה המודלקת . למעשה היא רותמת את מערכות הגוף לרפא את עצמו. Orthospec מחולל סדרת גלים-אקוסטיים , גלים-אלקטרומגנטים, גלי-אור וגלי-חום. בתדירות של 1,500-2,000 פעימות לדקה, המכוונים בדיוק רב אל לב הדלקת. משך הטיפול עומד על כ-20 דקות, במרווח של כשבועיים ימים בין מפגש למפגש. על פי ניסיוננו (מאות רבות של חולים)ב- 80% עד 90% מהמקרים , די ב- 5 מפגשים להשגת תוצאה אופטימאלית. ה- Orthospec נמצא במרכזים רפואיים בעולם כולו . נושא תקינה של FDA (ארה"ב) , CE (השוק המשותף) , משרד הבריאות (ישראל). טיפול בגלי הלם נכון למקרים הבאים : דורבן/דלקת כף –רגל --- Plantar Fasciitis/ Heel Spur דלקת בירך --- Trochanteric Bursitis דלקת כתף /הסתיידות כתף ---- Calcific Tendonitis כתף קפואה ---- Frozen Shoulder / Adhesive Capsulitis מרפק טניס ---- . Tennis Elbow מרפק גולף ---- Golfers Elbow דלקת גיד-הברך --- Jumpers Knee דלקת גיד-אכילס --- Achilles Tendinosis www.legs.co.il

30/07/2009 | 23:47 | מאת: ניצה

ראובן שלום אני שוקלת את הטיפול בגלי הלם אני רואה שאתה מתמצא בשיטה האם יש מכונים מומלצים יותר או פחות ? האם יש מכשירים שונים ומומלצים יותר? האם חשוב שרופא יעשה את הטיפול?

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק