גמילה מעישון סמים

דיון מתוך פורום  התמכרות

13/12/2010 | 20:37 | מאת: י

שלום רב, אני בת 30 רווקה מעשנת סמים קלים כבר כ 10 שנים באופן יומיומי, אני בן אדם יציב ומאוזן בסך הכל אך לאחרונה מופיעים תסמיני דכאון מלווים בעצבים, חוסר סבלנות וייאוש בעקבות משבר קטן שאני חווה כרגע בעבודה, ברגעים האלו אני יודעת שלא עושה לי טוב לעשן..חרדות וכו'..ובכל זאת לא מצליחה להמנע. העניין הוא שכשהצלחתי בעבר לעשות "הפסקות עישון", נגמלתי מאוד מהר ובקלות לתקופה של כמה חודשים, אבל לא מצליחה להחליט עוד פעם ש "די!!" איך אני מ פ ס י ק ה לעשן בלי לחזור אחרי כמה חודשים לאותה נקודה? הדבר עושה אותי חסרת אנרגיות ואפאטית וגם פוגע לי בחיי החברה, יש לי הרבה חברים אבל אני לא אוהבת לצאת מהבית ואין לי הרבה סבלנות לאנשים אם הם לא מאוד קרובים אלי, קשה לי עם רעש וצפיפות והשאיפה שלי בחיים היא רק להגיע הביתה כדי לעשן כמה שיותר מהר.. זה מוריד לי את החשק לצאת מהבית, את החשק להכנס לזוגיות רצינית או את הרצון להצליח בחיים ובכל זאת לא בא לי לוותר על זה..למרות כל המודעות.. למי לפנות? והאם יש טיפול תרופתי? בבקשה עצה טובה :)

13/12/2010 | 21:30 | מאת: אינה ארצי

שלום לך, כנראה המצב עבר את גבול הנסבל. לי זה אומר, שאולי את בשלה לשינוי והתמודדות חדשה. אני מאוד ממליצה להסתייע בעזרה. לעבור את תהליך הגמילה והתאוששות בצורה מסודרת (כעיקרון, אין תסמינים של גמילה גופנית אחרי שימוש בחשיש,למרות כי לאחרונה יש דווחים על תסמיני גמילה בעקבות השבחה גנטית של הסם). אני מאמינה שתהליך צריך להיות מלווה בתמיכה וגם טיפול שיסייע לא לחזור חזרה.

20/02/2013 | 12:36 | מאת: מ.

שלום לך , האם הצלחת להפסיק לעשן סמים ואם כן איפה? אשמח לתשובה כי גם לי יש בעיה דומה תודה מראש

מנהל פורום התמכרות