שאלות מחובבת סמים

דיון מתוך פורום  התמכרות

20/09/2010 | 10:12 | מאת: יעל

קראתי קצת והתרשמתי מכך שאת לא מכניסה את כל סוגי הסמים לסל אחד, אלא עומדת על ההבחנות בינהם. אז יש לי כמה שאלות- חבריי עושים הרבה קוק, לא פרסי, שעולה בין 400-600 ש"ח לגרם, הם טוענים שזה לא ממכר, ובאמת אני ראיתי סביבי הרבה שהשתמשו באופן מסיבי והפסיקו ללא תסמיני גמילה. מצד שני, אני יודעת שאחותי היתה מכורה לקוקאין. היא אמרה שהיא היתה משתמשת בקוק פרסי, האם זה כינוי "נעים" יותר להרואין? מהם ההבדלים? ומה ההבדל של שני אלו עם קריסטל? איך זה יכול להיות שקוק עולה כל כך הרבה, ומבחינתי זה סם די מאכזב, ולעומתו אקסטזי או MDMA PURE עולה משמעותית פחות? שניהם עובדים על דופמין וסרוטנין? והשאלה שהכי מעניינת אותי היא האם גילו כבר איך ל.ס.ד עובד? והאם הוא מסוכן? יש המון מיתוסים וסיפורים אמיתיים של חברה שחזרו מהודו ישירות לכפר איזון, אבל הבנתי שהורב הגדול מהם זה בגלל השימוש בג'ראס ולא בסמים הזייתיים. מה מהסכנות בל.ס.ד? מלבד טריפ רע, שגם לו יש סוף? תודה, אשמח גם להפניות לחומר לקריאה, יעל

22/09/2010 | 07:36 | מאת: אינה ארצי

על שלום, אני אענה לך בקצרה וחאת המידע המורחב, לדעתי, אמין ומדעי, תוכלי למצוא באתר של הרשות למלחמה בסמים. קוק פרסי (קוק, בקיצור) זהו כינוי רחוב להרואין קריסטל, הסם היקר שמסניפים -מריצים זהו קוקאין, אך יש אליו התמכרות פיזית ויש תסמונת גמילה המתבטאת לרוב דיכאון, עייפות, אפיסת כוחות, אפתיות ועוד. קראק זהו קוקאין מסונטז, בתוספת חומרים כמו סודה כדי לדלל אותו ולהגביר את פעילותו ובכך להוזיל עלויות. גם אקסוטזי נמצאת בקבוצה של מעוררים אך פעולתן שונה. גארס הוא סוג של קנבניס, בדומה לגראס אך יש בו ריכוז גבוה של חומר פעיל. מוצרי קנאביס לאחרונה יותר נקשרים גם בעבודה קלינית וגם במחקרית, לתחלואה נפשית פסיכיאטרית. לגבי ל.ס.ד. נפגשתי עם הרבה חברה שלא הגיע לכפר איזון. בהצלחה

22/09/2010 | 14:52 | מאת: יעל

קוק פרסי והרואין זה ממש אותו חומר, שעולה יחסית זול- אליו יש תסמיני גמילה קשים ונוראיים. קריסטל וקוקאין זה אותו חומר, יקר מאוד, עם תסמיני גמילה קלים יחסית. קראק אם אני לא טועה אין בארץ...או שיש? ולא הבנתי את המשפט שלך על הל.ס.ד- נפגשת עם הרבה חברה שלקחו ולא הגיעו כי הם בריאים או שהם לא בריאים ופשוט לא הגיעו לכפר איזון? ואלו שכן התפלפו\ התחרפנו\ השתגעו מל.ס.ד, כמה מהם את חושבת היו משתגעים בכל מקרה בתקופה אחרת מלחיצה בחייהם וכמה לא? האם אדם בריא בנפשו שלקח די הרבה לסד לאורך השנים יכול פתאום להתפלפ מזה? ויודעים היום איך זה עובד על המוח? ברמת איזה נוירוטרנסמיטורים על איזה איזורים? תודה יעל נ.ב. איך אפשר להשתתף במחקר כזה במעבדה? זה על עכברים או בני אדם?

מנהל פורום התמכרות