הפרעה דו קוטבית+ OCD

דיון מתוך פורום  התמכרות

30/06/2009 | 16:28 | מאת: אלמוני

שלום רב, אני בן 35 מטופל בליתיום 10 שנים,סובל מהפרעה דו קוטבית רמה 2, אני מרגיש שהליתיום מקבעה אותי ולא ממש מצליח להתחבר לרגשות או להרגיש לצערי הרב, לא יכול להגיד בודאות שזה מהליתיום,אולי גם קשור למבנה אישיות, בנוסף סובל מכפייתיות, מחפש פיצוי למצב רוח המעט ירוד שיש לי דרך התמכרויות לאינטרנט וכו" האם מעבר ללמיקטל יכול לפתור את הבעיות(חושש מתופעת הלוואי של פריחות) האם הליתיום יותר אפקטיבי לטיפול בהיפומניה והלמיקטל יותר אפקטיבי בטיפול בדכאונות? אני חש מיוצב אבל יש נטיה יותר לעצבות/דכדוך שמופיעה כתוצאה מאכזבה מפעם לפעם או אולי תוספת של פבוקסיל (שמטפלת ב OCD )לליתיום שלוקח היום חשוב לי לציין שעברתי 6 פסיכולוגים אבל לצערי אף אחד לא הצליח לעזור אשמח לתגובתך

03/07/2009 | 06:12 | מאת: אינה ארצי

שלום לך, השאלה שייכת לפורום אחר-פורום פסיכיאטריה. אני אשמח לינות לך על התמכרותך לאינטרנט.

06/07/2009 | 03:40 | מאת: אלמוני

אני אשמח לקבל התייחסותך לגבי ההתמכרות שלי לאינטרנט, אני מבלה שעות רבות באינטרנט שמהווה פיצוי על חוסר הגשמה עצמית בחיים, אי הצלחה בזוגיות עבודה וכו" האינטרנט מושך אותי מאחר והסיפוק בו מיידי, מאוד מרגש אותי להכיר אנשים חדשים בצאטים לפתוח מצלמה וכו" זה הפך להיות דפוס התנהגות שאני לא מצליח לשנות, אני יודע שהכי טוב זה להתנתק מהאינטרנט,אבל זה כמו לנתק אותי מהאינפוזיה, הפסיכיאטר אמר שיש לי אישיות מתמכרת והמליץ על תרופות אנטי דכאוניות שמטפלות בכפייתיות, כמו ציפרלקס וכו. אשמח לחוות דעתך, עד היום ניסיתי לא מעט מטפלים אבל לצערי לא ראיתי תוצאות בטיפולים וזה ממש מתסכל,זאת גם הסיבה שהאינטרנט מהווה פיצוי עבורי,אם זה לא אינטנרט זה יכול להיות גם משחקים בבורסה,בה הפסדתי בעבר ממון רב, באינטרנט אני רק מפסיד זמן ולא כסף וזה היתרון אני אדמח להתייחסות

מנהל פורום התמכרות