שאלה בנוגע לאישתי. הסנפת כדורי שינה

דיון מתוך פורום  התמכרות

01/04/2016 | 20:30 | מאת: אנונימי

אני ואישתי (33) חיים יחד כבר שנים, הכרתי אותה כשהיא הייתה מסניפה כל מיני כדורים ולוקחת אוקסיקודון, קוק, סירופים למיניהם, כדוקי הרגעה, אלוכוהול חופשי (למרות המתכרות של שנים לפני) ועוד ועוד עם הזמן שנכנסנו לקשר רציני בכוון של חתונה היא ירדה מהדברים האלה לאט לאט. כיום היא מסניפה כדורי שינה, היא טוענת שזה עושה לה טוב. שהיא אוהבת לשכב במיטה, רגועה, מוזיקה טובה, ולשכוח לחצי שעה מהכל. שאלתי אותה למה היא לא לוקחת את הכדור מהפה, והיא אמרה שמהפה זה לוקח זמן וזה נמשך למשך הרבה זמן אז במקום זה היא מסניפה שיעלה מהר וזה נמשך רק חצי שעה. אני רוצה לציין- יש לנו ילדה, במהלך ההריון היא לא נגעה בשום דבר, הקפידה לקחת ויטמינים ולאכול נכון, אבל אחרי לידה היא חזרה לכדורי שינה. היא מטפלת יפה מאוד בילדה, מגלה הרבה אחריות, לא חושפת בפני הילדה שום דבר שקשור לכדורים, לא נוהגת אחרי לקיחת כדור וכו' וכו' אני גם רוצה להגיד שההתנהגות שלה לא משתנה אחרי שהיא לוקחת את הכדור, היא נחה 10 דקות, הולכת לנגן קצת ונראה סך הכל שהיא נהנת מזה. אבל כבעלה- מה אני אמור לעשות? אני יודע שבשבילה "כל הזבל" מאחוריה, אבל היא ממשיכה להסניף כדורי שינה. האם זהו מצב חמור שיש לטפל בו בהקדם? האם אני נלחץ יתר על המידה?

שלום, נשמע שלמרות הדברים שציינת- אתה מודאג, ובעיני בצדק. להתמכרות ישנן השלכות רבות מלבד "היכולת לתפקד כמו שצריך". מדובר על דרך התמודדות עם קשיים. אני מניחה שאם כתבת כאן שאינך שקט בנוגע לשימוש של אשתך בחומרים, בייחוד כאשר מדובר למעשה במכורה לשעבר (על פי דבריך). התמכרות היא כמו מחלה כרונית, שאינה עוברת לעולם. כלומר, אדם שהיה מכור בעבר, גם אם נגמל וברגע נתון זה אינו מכור- הינו בעל סיכון תמידי לחזור חזרה להתנהגות ההתמכרותית. אינני מכירה את אשתך, אך עצם העובדה שנגמלה בעבר והיום חזרה להשתמש, גם אם במינון מופחת וכביכול בשליטה- עלול להוות מדרון חלקלק. נשמע שהאינסטינקטים שלך נכונים, בעיקר כאשר יש ילדה ברקע. מציעה אולי כרגע, לא לשוחח על ההתנהגות ההתמכרותית עימה, אלא לנסות להבין מה שלומה, איך היא מרגישה. גידול ילדים, ובעיקר תינוקות קטנים יכול להיות אינטנסיבי ומעייף מאד. נשמע שלאשתך אין מקום בו תוכל להרגע ולנוח מהלחץ שנתונה בו. לא קל לגרום לאדם אחר להבין שהוא מתמודד עם בעיה, בעיקר אם אין ביטוי קונקרטי לבעיה. (כפי שציינת כרגע הסנפת הכדורים כביכול אינה פוגעת בתפקוד שלה, אך מצב זה יכול להשתנות בכל עת). הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות עם גורם מקצועי במקום מגוריך (עו"ס או פסיכולוג) אשר מתמחה בטיפול בהתמכרויות, על מנת לקבל תמיכה וליווי בהתמודדות שלך מול ההתמכרות של זוגתך. מוזמן גם להמשיך להתייעץ כאן בהצלחה

מנהל פורום התמכרות