התמכרות למחשב

דיון מתוך פורום  התמכרות

24/01/2013 | 20:25 | מאת: אולגה

שלום שיתי איתו הסכם לך אינה הבן שלי בכיתה "י " מגיל צעיר אחרי בית ספר הוא משחק הרבה שעות במחשב התחלנו ולשוחח איתו שעוד מעט יש לו בגרויות ובסיכומטרי ועל חשיבות הלימודים התחלנו במאבקים וכלום לא עוזר והוא איים שהוא יתאבד והיה פעם שכיבינו לו את המחשב וניסה לחנוק את עצמו עד שלפני כשנה ע סינו הסכם שישחק רק שעתיים ביום כאשר יש לימודים והסוף שביע ובחופשות ישחק כמה שהוא רוצה היום חזנו עוד פעם למאבק והא רוצה שהמחשב יהיה בחדר שלו וישחקכמה שהוא רוצה וילמד מתי שהוא רוצה החבינולו את המחשב עבר שלושה ימימ הוא מעניש אותנו בזה שהוא לא לומד כלום ורוב הזמן יושן ומשחק במשחק בפלפון וחזר לאיים בהתאבדות עד שחיפש ומצא את המחשב שם אותו בחדר שלו והוא אומר לי לצאת מהחדר שלו והוא לא סובל לראות אותי היה שיחה בקשר להתמכרות ושהוא צריך עזרה וגם אני אבל הוא לא רוצה ואמר לי אני רוצה מה שאני רוצה אני לא יודעת מה לעשות תודה

26/01/2013 | 21:32 | מאת: אינה ארצי

התמכרות למחשב זו התמכרות קשה ומזיקה. מה שמתלווה לעתים קרובות להתמכרות זו - זה הבידוד, המנעות מקשרים לברתיים, חרדה חברתית, טשטוש גבולות בין מציאות ומשחק. המכור לא מפתח כישורים חברתיים (שזו המשימה העיקרית של גיל ההתבגרות). אני מאמינה שאפשר להתחיל תהליך עבודה עם ההורים, הילד בשלב ראשון אינו מגיע לפגישות, רק ההורים והמטרה לחזק את ההורים ואת סמכותם. בהצלחה אפשר להתקשר לייעוץ נוסף 0524777174

מנהל פורום התמכרות