פענוח תוצאות בצילום OCT - ילדה בת 16

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

12/07/2016 | 13:18 | מאת: לימור

שלום הבת שלי בת 16 ועברה צילום OCT להלן הממצאים: שתי עיניים: איכות סריקה נמוכה מבנה ה DOUBLE HUMP שמור נראית הידקקות אינפרוטמפורלית בסיבי העצב עובי RNFL ממוצע 83 מיקרון מימין ו83 משמאל לציין C/D וריטקלי 0.65 מימין ו0.58 משמאל דרושה קורולציה קלינית מה פירוש התוצאות ? זה גלאוקומה ? תודה רבה

לימור שלום רב, פענוח הOCT אינו עומד בפני עצמו ואבחנה של גלאוקומה לא מבוססת על OCT בלבד אלא על פרמטרים שונים. יש לבדוק את ביתך להעריך את כל הפרמטרים ורק אז אפשר לתת תשובה מוסמכת ומיקצועית יותר. בריאות שלמה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות