מדידה בטונומטר -איזה עדיף לפני לייזר, בגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/05/2016 | 10:30 | מאת: EDIT

שלום פרופ' ורבין, הופניתי ע"י הרופא המטפל לבצע מדידה עצמית של הלחץ התוך-עיני בטונומטר, לקראת אפשרות טיפול בלייזר בגלאוקומה עם התדרדרות, בעין שמאל. הלחץ במרפאה הינו סביב 15-16 אבל למרות זאת חלה התדרדרות בשדה הראויה וכנראה גם בעצב. עד היום טופלתי במשך שנים אחדות בטיפות בלבד, AZARGA, DUOTRAV 1. האם יש יתרון למכשיר ICARE ONE המבוסס על עיקרון מדידת ההחזר (Rebound), שבו משתמשים בגשוש (probe) קל מאד לנגיעה רגעית.." של איתי שרף] על פני מכשיר הדייאטון DIATON ? 2. אולי יש בכלל מכשיר אחר, עדיף למי שטרם עבר ניתוח? איזה? 3. האם הרופא המטפל לא אמור לבצע את המדידות? היכן ניתן לבצע במרפאה? העלות של שכירת מכשיר ICARE ONE לימים אחדים הינה 800 ש"ח, ללא השתתפות הקופה. אודה מאוד על תשובה בהקדם.

מדובר במכשיר טוב. יתרונו בכך שאת יכולה למדוד איתו לחץ מספר פעמים בבית. בדרך כלל הרופאים לא זמינים לבצע מדידות רבות של לחץ תוך עיני. בכל מקרה אם יש התדרדרות רצוי להוריד את הלחץ בהצלחה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות