Trabecolectomy ובטיחות MRI

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

20/02/2016 | 16:06 | מאת: גיא לוטן

שלום רב, ב- 1978, עברתי ניתוח Trabecolectomy בעין אחת, בבית חולים השרון בפתח תקווה (בעקבות אבחנה ל- Juvenile Glaucoma ותגובה לא מספקת לטיפול התרופתי. נותחתי ע"י ד"ר סביר). הייתי אז בן 12, והיום אני כמעט בן 50. בסוף שבוע זה אני אמור לעבור בדיקת MRI מוח. האם יתכן שיש לי שתל בעין המנותחת, שמונע את בדיקת ה- MRI??? האם היו אז כלל פרוצדורות בניתוח טרבקולקטומי שכללו שימוש בשתלים? אם לא - מתי התחיל השימוש בשתלים למטרה זו? ומה הקשר ביניהם לבטיחות בבדיקת MRI? בתודה, גיא

קרוב לודאי שלא הונח מסתם בניתוח אך בדיקת עיניים לפני הmri יכולה לעזור. תברר אצל הרופא שעוקב אחריך מאז

20/02/2016 | 18:53 | מאת: גיא

תודה על התגובה. האם אפשרי לראות זאת בבדיקת עיניים? האם שתל (במידה והונח) מפריע כלל ל- MRI? מתי החלה פרקטיקת שתלים בניתוח לחולי גלאוקומה?

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות