שאלה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

16/10/2015 | 17:21 | מאת: אופיר

שלום. אמא של אשתי בת שבעים ושלוש. הגיעה לבדיקה לפני תשעה חיים אחרי שהתעוררה וראתה מעורפל בעקבות ניתוח קטרט שעשתה בטבע. בבדיקה שמשוני לה נמרוד לחץ תוך עיני של 32.אחרי תלאות קיבלה טיפול עיניים שעשו לה תופעות לוואי קשות מאוד. בעקבות תופעות הלוואי שימי לה לתרופה בשם אורמוקס.היא לוקחת אותה 4 פעמים ביום. גם התרופה הזו גורמת לה לתופעות לוואי לא קלות-בחילות אובדן שיווי משקל שלשולים ועוד. האם להמשיך עם התרופה?האם להפסיק? במי אפשר להוועץ? היא גרה בשרון ובקופח מכבי.

שלום רב. לתרופות הגלאוקומה יש תופעות לוואי כל שכן לאורמוקס. במקרים עם תופעות לוואי כמו שאתה מתאר רצוי להתייעץ עם מומחה הגלאוקומה המטפל ולהפסיק את הטיפול ולשקול טיפול חליפי כגון לייזר או ניתוח. בהצלחה פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות