אופציות ניתוחיות?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

15/11/2014 | 21:21 | מאת: חיה

שלום, חולת גלוקומה, לחץ תוך עיני בעין שמאל גבוה ולא יורד על אף השימוש בטיפות עיניים. עשו לי ניתוח קטרקט ואז נוצר לחץ תוך עיני גבוה בילדות מוקדת ומהניתוח התעוורתי. עין שמאל נפוחה מאוד, סגורה, כואבת.אלו אופציות ניתוחיות עומדות בפני? תודה מראש

שלום רב, במידה וטיפול תרופתי נכשל ניתןלשקול אופציות כירורגיות. באופן כללי הניתוחי המומלצים לדלאוקומה הם טרבקולוטומי ואם נכשל השתלת מסתם אחמד. אך זה באופן כללי. מה הטיפול המועדף במקרה שלך תלוי במצבך, גודל הנזק לעצב הראיה ולשדות הראיה ועוד פרמטרים רבים. כמוב יש לקחת בחשבון שזו עין יחידה.

21/12/2014 | 07:56 | מאת: חיה

שלום ותודה על המענה. ב"ה בעין ימין אני רואה ועין שמאל עיוורת. לא הציעו ניתוחים כמו שציינת כאו. יש לי לחץ בעין שמאל של 32 ולפע' אף יותר, זו עין שיש גלוקומה ועברה ניתוח של זה וגם היה בהתחלה קטרקט. המליצו לי על ניתוח להוציא את העין. יש לי שאלה אליך: האם יש הבדל בין המונח"עין תותבת" "עדשה סקלארית"

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות