תופעות לוואי של גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

20/10/2014 | 23:50 | מאת: גלאוקומה

בס"ד, שלום וברכה, לחמותי יש גלאוקומה כבר כמה עשרות שנים, והראיה שלה ירודה מאד (יש לה תעודת עוור). היום היא התלוננה על תופעות לוואי של הטיפות, שהן גורמות לה לראות ולשמוע דברים שאינם במציאות. האם ידוע על תופעות לוואי כאלו מהטיפות? מה ניתן לעשות כדי להקל עליה? לאור זה שהראיה שלה כ"כ ירודה, האם עדיין היא חייבת להתמיד בנטילת הטיפות? היא בשנות ה-80 המאוחרות, ולא יכולה להגיע לקופ"ח. תודה!

שלום רב, אני מניחה שמדובר בטיפות שהיא לוקחת זמן רב. בגילה יש סיבות שכיחות לתופעות שהזכרת והייתי שמה את הטיפות במקום האחרון אם בכלל. בריאות שלמה דר ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות