שיטות טיפול לייזר או ניתוח

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

15/05/2009 | 16:36 | מאת: נחום

אני חולה גלאוקומה בן 61 והופניתי ע"י הרופא המטפל (מומחה לגלאוקומה) לבי"ח לשקילת התערבות. להלן ציטוט ההפניה -"שדה ראיה - מימין מדרגה נזלית תחתונה ומשמאל נזק נזלי תחתון וקשתי תחתון - הרעה לעומת שדה קודם. ח"ר ימין 6/10 חלקי עם תיקון. משמאל 6/12 חלקי. לת"ע ימין 16 ממ"כ ושמאל 15 ממ"כ. ס. קדמי - ירודים התחלתיים. קרקעית - מימין ומשמאל קיעור 0.7 עם השטחה טמפורלית. מופנה לבי"ח לשקילת התערבות - כיון שלא יכול לקבל ביטא-בלוקר, אלפא-אגוניסט - כך שלמעשה כמעט MTMT עם הרעה פונקציונלית" . השאלה - האם למצב המתואר יש פתרון טיפולי אחד בלבד? ולמקרה שיש מספר אלטרנטיבות, מה הקריטריונים שלפיהם אני הפציינט חסר-הידע צריך לשקלל אותן, שהרי ההחלטה בסופו של דבר – תהיה שלי בלבד

15/05/2009 | 18:01 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

It appears you have glaucoma which is deteriorating despite medical treatment . There is another option before surgery - Selective Laser OR SLT, a very easy treatment with no complications, performed at some clinics. However, you have to be examined, as in some cases SLT is not helpful AND in some SLT will offer a temporary relief of pressure... Prof. S. Melamed Tel. 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות