גלאוקומה לא מאוזנת וניתוח קטראקט

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

21/03/2014 | 21:39 | מאת: נטלי

שלום , חמי בן 65. סובל מגלאוקומה מזה כשנתיים. הלחץ התוך עיני היה מאוזן בעזרת טיפות עיניים. לאחרונה חלה עליה בלחץ התוך עיני ל39. הופנה לרופא עיניים מנתח שהמליץ על ניתוח קטארקט . לטענת הרופא לחמי יש גם קטארקט בשלב התחלתי. בשלב הזה קטארקט אינו מפריע לראיה. הרופא ממליץ על ניתוח הסרת קטארקט. לטענתו לאחר הסרת הקטארקט לחץ תוך עיני צריך להתאזן. מה דעתך על המלצת הרופא? האם כדאי לבצע ניתוח גלאוקומה ולא קטארקט? מדוע לא ממליצים על ניתוח משולב?

22/03/2014 | 06:57 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

אני מופתע מאד לשמוע זאת. ניתוח קטרקט אינו הפתרון לגלאוקומה. אם הלחץ כל כך גבוה, יש להורידו ביעילות, יתכן אפילו על ידי לייזר ואחר כך לבצע ניתוח קטרקט. במידה ויש נזק בעצב הראיה ושדה הראיה - מומלץ לבצע ניתוח משולב של קטרקט וטרבקולקטומי. פרופ. מלמד 09-9504340

22/03/2014 | 09:15 | מאת: נטלי

שלום, תודה על תגובתך המהירה. מתי ניתן ליצור איתך קשר טלפוני במספר שמסרת? האם ניתן להגיע לפגישת ייעוץ בתחילת שבוע הבא? תודה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות