הגורם לגלאוקומה: טיפות עיניים עם סטרואידים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

10/03/2014 | 23:19 | מאת: סימונה

היתה לי דלקת בשתי העיניים והאופטלמולוג רשם תרופה עם סטרואידים. אבל במקום שבוע על המרשם הוא רשם חודש טיפול. הלכתי לבדוק אחרי הטיפול את המצב של הדלקת. הלחץ עיני עלה ל24. הרופא אמר שהמחשב טעה! מאז אני מטפלת ב גלאוקומה בבית חולים קפלן . הלחץ עיני ירד ל12. יש מצב שאני אבריא פעם מגלאוקומה?

11/03/2014 | 06:50 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

למעשה פיתחת תגובה של עליית לחץ בעין בגלל שימוש בסטרואידים. ברוב המקרים הלחץ חוזר לנורמה לאחר הפסקת הטיפול, וכך כנראה קרה גם אצלך. אל דאגה - זו איננה גלאוקומה ממש. ממליץ לעקוב אחרי הלחצים ... פרופ. מלמד 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות