בדיקת עיניים לא תקינה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

15/05/2009 | 11:55 | מאת: ורד

שלום רב בעלי בן 39 נבדק היום לאחר שנים שלא ביצע בדיקה, ובאופן מפתיע התגלה כי ראייתו ירודה באופן משמעותי בעין ימין לעומת העין השמאלית בה הוא רואה 6/6 . הרופא בדק קרקעיות והן תקינות, וציין כי אין מספר למשקפיים, אך ציין כי העצב נראה "חלש" וצורתו שונה והפנה לבדיקת שדה ראיה. שאלנו במה מדובר כי די נבהלנו אך הרופא סרב להתייחס בשלב זה. בכל זאת רצינו לדעת מה אמורים לבדוק בבדיקת שדה הראייה? ומה ניתן לעשות אם העצב פגוע או אינו תקין? האם זה קשור לגלואוקומה? יש לציין כי בעלי סובל מכאבי ראש "התופסים" לו את העין בתדירות של פעם ב 4 - 6 שבועות.האם יש קשר? תודה על תשובתך, ורד

15/05/2009 | 13:28 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

Dear Vered, Your husband needs visual field tests in order to learn wether his nerve is really damaged. He also needs a very throrough examination to rule out Glaucoma.OCT is another technology I would recommend to do ... Prof. S. Melamed Tel. 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות