ניתוח גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

27/03/2013 | 09:10 | מאת: דני

רציתי לדעת מהם הסיכונים בניתוח גלאוקומה Trabeculectomy ? לפי מה קובעים מהו לחץ המטרה שכדאי להגיע אליו אחרי הניתוח? האם יש סיכון שהלחץ שיהיה אחרי הניתוח יהיה נמוך מדי? מה המשמעות של זה ואם זה סיכון האם יש דרך לתקן זאת במידה וזה קורה? האם לחץ נמוך יכול גם לגרום לנזק? בבקשה אודנ מאוד על פירוט רב ככל שניתן כי מהרופאים עד כה בד"כ נשמע שצריך להוריד את הלחץ וכמה שיותר נמוך יותר טוב אבל מהו צידו שהני של המטבע?

27/03/2013 | 10:10 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

לחץ המטרה תלוי במצב העצב ושדה הראיה. יש שיטות ניתוחיות להמנע מתת-לחץ שיכול לגרום נזק לראיה. במידה וקורה - יש אפשרויות שונות לתקן, אך עדיף להשתמש בשיטות מניעה תוך כדי הטרבקולקטומי: תפרים שניתן לפתוח על ידי לייזר, חשיפת התעלה ללא כניסה לעין וכו וכו. פרופ. מלמד 09-9504340

27/03/2013 | 10:34 | מאת: דני

תודה על התשובה, לא הבנתי אם יש שיטה שאיכשהו יוצרת מנגנון אוטומטי בגוף כך שלט יתפתח תת לחץ (שיטות שהזכרת להימנע מתת לחץ) או שמדובר בזה שבזמן הניתוח עושים הכנה כך שבקלות יהיה אפשר לעלות את הלחץ אם מתפתח תת לחץ? בנוסף למה ורם תת לחץ - אזיה נזק יכול להיגרם מכך והאם הוא הפיך או שמה בלתי הפיך? אם נותר תת לחץ מהניתוח יתכן ויעבור זמן עד שזה מתברר שזה אכן נמוך מדי - האם למרות שאולי יש דרך פשוטה לתקן זאת, בינתיים לא עלול להיווצר נזק בילתי הפיך? תודה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות